« Kazalište
objavljeno prije 13 godina
DANI SATIRE

Kiklop i 39 stepenica na Danima satire

Scena Gorica napravila je fenomenalnu produkciju Kiklopa, a Koprivničanci su napravili svoju verziju Hitchockovog filma

39 stepenica i Kiklop u Kerempuhu
39 stepenica i Kiklop u Kerempuhu (Kerempuh)

Ovogodišnji Dani satire su, unatoč recesiji i svim problemima, uspjeli dovesti sve najbolje s prostora bivše Jugoslavije u zagrebačka kazališta. Među sjajnim produkcijama koje svkodnevno uveseljavaju publiku, izdvajamo dvije koje otvaraju ovaj tjedan.

KIKLOP

U ponedjeljak, 13. lipnja, na Danima satire gostuju Scena Gorica, Teatar ITD i Mini teatar iz Ljubljane s jednom od najuzbudljivijih i najprovokativnijih predstava sezone: Euripidovim i Ferčecovim Kiklopom, u režiji Ivice Buljana, te s posebnim glazbenim i glumačkim prinosom članova grupe Let 3. Dođite u Satiričko kazalište Kerempuh i pogledajte zašto je ova eksplozivna smjesa mita, rituala, političkog kazališta i rock'n'rolla dobila prvu nagradu na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci. 

39 STEPENICA

Dani satire s ponosom vam predstavljaju pobjedničku predstavu nedavno završenog Festivala glumca, 39 stepenica, u režiji Franke Perković i izvedbi Ludens teatra iz Koprivnice, Kazališta Virovitica i Hrvatskog kazališta iz Pečuha. Ono što je nekada bio glasoviti Hitchcockov film danas je predtekst za uzbudljivu, zabavnu i glumački spektakularnu predstavu s Filipom Juričićem u glavnoj ulozi. Satiričko kazalište Kerempuh, četvrtak, 16. lipnja u 20 sati. 39 stepenica.

 

12.06.2011. 17:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh