« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
KRLETKA

Kerempuh ima novi hit - Krletka ne može promašiti

Parada našminkanih i utegnutih muškaraca obrijanih nogu mamac je za publiku

"Cure" u akciji (Kerempuh)
Više o

Kerempuh

,

Borko Perić

,

Željko Koenigsknecht

,

Hrvoje Kečkeš

,

Krletka

,

Mario Mirković

Kerempuh je opet pogodio u sridu, jer Krletka je sjajan predložak, a Dolenčić se potrudio složiti pitku predstavu koju će svatko poželjeti pogledati i preporučiti. Sve u svemu, Krešo Dolenčić i Kerempuh odlična su kombinacija jer ovaj dvojac nakon predstave "Čudo u Poskokovoj Dragi" ponovno napravio ima predstavu koja će biti veliki hit.

Naporne baletske vježbe s Dinkom Bogdanićem istesale su Kerempuhove glumce u prilično dobre plesače pa je publika mogla uživati u pravim baletnim točkama. Glumci funkcioniraju odlično, pjesme su lokalizirane tako da će posjetitelji imati prilike čuti raspon domaćica iz razdoblja od pedesetih do osamdesetih godina prošlog stoljeća, a mala zamjerka mogla bi biti tek pjevanje koje dvojcu u glavnim rolama - Željku Koenigsknechtu i Hrvoju Kečkešu ide ponešto lošije. Međutim, tko kaže da likovi koje glume uopće trebaju znati odlično pjevati? Bitno je da su šarmantni i zabavni, a to svakako jesu. 

No, zato su tu dva drag queena koji rasturaju, što je prepoznala i publika nagradivši ih dugim pljeskom, Borko Perić kao Mercedes i Mario Mirković kao Francis. Kostimi su, prema očekivanjima, sjajni, što se i može očekivati od ovakve predstave, koja je vjerojatno raj za kostimografa (a noćna mora za krojačice koje su muškarce morale strpati u korzete) pa se Neven Mihić mogao pošteno razmahati.

Djelomična lokalizacija donijela je i poznato prezime, kao jedinu izmjenu Poiretovog predloška, jer se turbo konzervativni roditelji prezivaju Petir ...

Predstava traje više od dva sata i niti u jednom trenutku nije nimalo dosadna, a čak i da ste mrzitelj mjuzikla i pjevanja u kazalištu, poželjet ćete da plesno-pjevanih točki koje izvodi trio Mirković-Perić-Detelić ima još i više.

Ne bismo zamjerili ni mala osvježenja u castu, koje ne bi trebalo tražiti daleko, jer bi bilo veselo vidjeti Tarika Filipovića umjesto standardno dobrog Kenigskenchta kao Georgesa, no sve u svemu, Kerempuh je nastavio utabanim stazama, servirajući novi hit koji će trajati dugo.

12.03.2012. 15:31:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh