« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
reakcija

Kelava: 'Tarikova izjava direktno šteti djeci u Domu!'

Ravnateljica Dječjeg doma u Nazorovoj žestoko je reagirala na izjavu popularnog voditelja a čak razmišlja i o tužbi

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Tarik Filipović

,

Jasna Ćurković Kelava

,

afera milijunaš

,

Dječji dom u Nazorovoj

'Afera Milijunaš' i dalje izaziva brojne reakcije hrvatske javnosti. Tako je na izjavu Tarika Filipovića kojom je doveo u sumnju pošteno trošenje doniranih sredstava Dječjem domu u Nazorovoj reagirala i ravnateljica Doma, Jasna Ćurković Kelava.

Kelava kaže da su se odmah nakon sporne emisije neki donatori sumnjičavo zanimali o čemu je ovdje riječ, prenosi Jutarnji list.

- Ovdje se ne radi o mojoj uvrijeđenosti i povredi moje taštine, jer s tim bih se vrlo lako nosila. Ovdje se radi o direktnoj šteti za djecu, čiji standard upravo ovisi o donacijama. Ugled Nazorove jedino je što imamo, uložili smo jako puno truda u ovih 15 godina da ga steknemo i ako nam se on uništi, donatori će očekivano odustati - objašnjava ravnateljica.

Ćurković Kelava razmišlja čak i o tužbi protiv popularnog voditelja.

'Nazorova je prošle godine dobila oko 690.000 kuna donacija od brojnih tvrtki i privatnih osoba, a većina donatora detaljno je obaviještena o potrošnji njihova novca. Gotovo svi donatori prije nego što se odluče na donaciju dođu u Dom upoznati vodstvo i vidjeti koje su potrebe tamošnje djece jer žele biti sigurni da doniraju za pravu stvar.'      

- Za svaku lipu postoji jasna evidencija, što je nebrojeno puta pokazala unutarnja revizija i kontrola - objašnjava Ćurković Kelava.

- Novac se troši isključivo na standard djece, a ne na zgrade, fasade i prilazne putove. Smatramo da država treba skrbiti o svojim zgradama, a donatori žele pomoći djeci i kupiti im ono što u stavkama u proračunu ne postoji. Inače, neki su naši domovi već obnovljeni, a za dva čekamo sredstva za potpunu adaptaciju, koja je ove godine odgođena zbog krize - kaže ravnateljica.

Napominje i da djeca stalno odlaze na izlete i putovanja, što im ne pokriva država. Ove su godine, na primjer, četiri puta bili na ljetovanju. Jasna Ćurković Kelava posebno je ponosna što su mnogi dobrostojeći građani i manje tvrtke koje nikada nisu željele donirati, smatrajući da se tu radi o raznim muljažama, upravo zbog Nazorove promijenili mišljenje.

Danas se na HRT-u sastaje posebno povjerenstvo koje bi do srijede trebalo odllučiti o sudbini Tarika Filipovića. U međuvremenu su na njegovu moguću smjenu reagirale i mnoge poznate osobe iz javnog života koje redom osuđuju ovu u najmanju ruku neobičnu odluku Domagoja Burića. Podršku je Tariku pružila čak i urednica Informativnog programa HTV-a, Hloverka Novak Srzić, inače i sama sklona spornim smjenama.

Ostaje vidjeti kako će se rasplesti cijeli slučaj i hoće li zbilja popularni kviz izgubiti voditelja koji je zaštitni znak 'Milijunaša'.

28.09.2009. 09:29:11
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mmkinez
    28.09.2009. 20:51
    Mislim da je Tarik Filipović načeo pravu temu, jer stvarno od silnog prikupljenog novca baš se puno ne vidi da se stvarno poboljšao standard djece.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh