Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2009. 09:29:11
reakcija

Kelava: 'Tarikova izjava direktno šteti djeci u Domu!'

Ravnateljica Dječjeg doma u Nazorovoj žestoko je reagirala na izjavu popularnog voditelja a čak razmišlja i o tužbi

(Dragan Matić/Cropix)

'Afera Milijunaš' i dalje izaziva brojne reakcije hrvatske javnosti. Tako je na izjavu Tarika Filipovića kojom je doveo u sumnju pošteno trošenje doniranih sredstava Dječjem domu u Nazorovoj reagirala i ravnateljica Doma, Jasna Ćurković Kelava.

Kelava kaže da su se odmah nakon sporne emisije neki donatori sumnjičavo zanimali o čemu je ovdje riječ, prenosi Jutarnji list.

- Ovdje se ne radi o mojoj uvrijeđenosti i povredi moje taštine, jer s tim bih se vrlo lako nosila. Ovdje se radi o direktnoj šteti za djecu, čiji standard upravo ovisi o donacijama. Ugled Nazorove jedino je što imamo, uložili smo jako puno truda u ovih 15 godina da ga steknemo i ako nam se on uništi, donatori će očekivano odustati - objašnjava ravnateljica.

Ćurković Kelava razmišlja čak i o tužbi protiv popularnog voditelja.

'Nazorova je prošle godine dobila oko 690.000 kuna donacija od brojnih tvrtki i privatnih osoba, a većina donatora detaljno je obaviještena o potrošnji njihova novca. Gotovo svi donatori prije nego što se odluče na donaciju dođu u Dom upoznati vodstvo i vidjeti koje su potrebe tamošnje djece jer žele biti sigurni da doniraju za pravu stvar.'      

- Za svaku lipu postoji jasna evidencija, što je nebrojeno puta pokazala unutarnja revizija i kontrola - objašnjava Ćurković Kelava.

- Novac se troši isključivo na standard djece, a ne na zgrade, fasade i prilazne putove. Smatramo da država treba skrbiti o svojim zgradama, a donatori žele pomoći djeci i kupiti im ono što u stavkama u proračunu ne postoji. Inače, neki su naši domovi već obnovljeni, a za dva čekamo sredstva za potpunu adaptaciju, koja je ove godine odgođena zbog krize - kaže ravnateljica.

Napominje i da djeca stalno odlaze na izlete i putovanja, što im ne pokriva država. Ove su godine, na primjer, četiri puta bili na ljetovanju. Jasna Ćurković Kelava posebno je ponosna što su mnogi dobrostojeći građani i manje tvrtke koje nikada nisu željele donirati, smatrajući da se tu radi o raznim muljažama, upravo zbog Nazorove promijenili mišljenje.

Danas se na HRT-u sastaje posebno povjerenstvo koje bi do srijede trebalo odllučiti o sudbini Tarika Filipovića. U međuvremenu su na njegovu moguću smjenu reagirale i mnoge poznate osobe iz javnog života koje redom osuđuju ovu u najmanju ruku neobičnu odluku Domagoja Burića. Podršku je Tariku pružila čak i urednica Informativnog programa HTV-a, Hloverka Novak Srzić, inače i sama sklona spornim smjenama.

Ostaje vidjeti kako će se rasplesti cijeli slučaj i hoće li zbilja popularni kviz izgubiti voditelja koji je zaštitni znak 'Milijunaša'.

28.09.2009. 09:29:11
http://metro-portal.hr/kelava-tarikova-izjava-direktno-steti-djeci-u-domu/22998/