« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
vratili bi se

Katolička crkva će primiti razočarane anglikance

Vatikan će 'Apostolskim ustavom' uskoro odgovoriti na brojne zahtjeve tradicionalnih anglikanaca

(Wikipedia)
Više o

Katolička crkva

,

Anglikanska crkva

,

Apostolski ustav

,

Osobni ordinarijat

,

kardinal Levada

Katolička crkva spremna je primiti anglikance razočarane svojom Crkvom, izjavio je u utorak kardinal William Joseph Levada, pročelnik Kongregacije za nauk vjere, na novinskoj konferenciji u Vatikanu.

Kardinal Levada najavio je da će uskoro biti objavljen "Apostolski ustav" koji potpisuje papa Benedikt XVI., kojim će se odgovoriti na "brojne zahtjeve vjerskih skupina i anglikanskih vjernika s raznih strana svijeta koji se žele vratiti pod okrilje Svete Stolice''.

Vatikan će stvoriti novu kanonsku strukturu koja će anglikancima omogućiti da se pridruže Katoličkoj crkvi, a da istodobno zadrže svoj anglikanski identitet i mnoge od liturgijskih tradicija.

Nova struktura, nazvana Osobni ordinarijat, predstavljat će zajednicu vjernika u okviru Katoličke ckrve predvođenu bivšim anglikanskim prelatima koji će se brinuti za duhovno vodstvo.

Anglikanci, koji se žele vratiti pod okrilje Katoličke crkve gotovo 500 godina nakon raskola, većinom su tradicionalisti koji se dulji niz godina protive razvoju svoje Crkve koja je počela zaređivati žene i blagoslivljati homoseksualne brakove, navodi vjerska informativna agencija I.media.

Levada nije naveo koliki je broj takvih zahtjeva zaprimio Vatikan. Anglikanska zajednica u svijetu broji 77 milijuna pripadnika. (hina/metro-portal)

20.10.2009. 14:26:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. facebook picture
    Marko Rijeka
    11.11.2009. 14:14
    Kako je milo i kako dobro kao braca zajedno zivjeti!!!
  2. facebook picture
    Marko Rijeka
    11.11.2009. 14:22

    Kako je milo i kako dobro kao braca zajedno zivjeti!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh