« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Vandalizam i uvrede

Kamenovali katoličku crkvu u Sarajevu

Nepoznati počinitelji su kamenovali crkvu, a na cesti su napisali poruku "....majku ustašku! R.I.P. Vedran"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (sarajevo-x.com)
Više o

vandalizam

,

Sarajevo

,

Katolička crkva

,

kamenovanje

Sve to upućuje da je ovaj događaj direktno povezan s huliganstvom na ulicama Širokog Brijega, javlja Katolička tiskovna agencija iz Sarajeva.

U sarajevskom naselju Briješće, u noći sa 7. na 8. listopad kamenovana je župna crkva sv. Leopolda Mandića. Za sada nepoznati vandali su kamenjem i bocama piva oštetili fasadu i jedan prozor sa sjeverne strane crkve. Prema svjedočenju susjeda to se dogodilo oko 2 sata poslije ponoći, nakon čega su počinitelji pobjegli.

Na dojavu župnika župe Briješće vlč. Pere Brajke, policija je došla i napravila uviđaj. Za počiniteljima se intenzivno traga te se u svrhu njihovog pronalaženja obavljaju razgovori sa susjedima i trgovcima kod kojih su vandali mogli kupiti pivo.

Ono što u cijeloj priči zabrinjava, navodi KTA, jeste činjenica da je župna crkva u Briješću već nekoliko puta bila meta napada sličnih kriminalaca, no niti jednom povod nije bilo koristoljublje.

KTA navodi kako su odnosi sa susjedima i Općinom Novi Grad izrazito dobri. Što više, Općina je do sada već nekoliko puta izdvajala novčana sredstva za sanaciju štete prouzrokovane kamenovanjem crkve ili sličnim vandalizmom.


09.10.2009. 11:10:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh