« Hi-tech
objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana
RAKUTEN

Kakva je bila prošla godina za Viber?

Aplikacija otkriva kako je unaprjeđenje njenog ekosustava superaplikacije utjecalo na učinak u Hrvatskoj

Dobro je bilo...
Dobro je bilo... (Arhiva)
Više o

Viber

,

Rakuten Viber

Rakuten Viber, globalni lider u komunikaciji putem različitih platformi i glasovnoj komunikaciji, završio je 2023. godinu s rekordnim brojem objavljenih značajki, potvrđujući svoju posvećenost služenju korisnicima, pomažući brendovima da postignu svoje poslovne ciljeve, i jačajući svoj ekosustav superaplikacije nove generacije.

Viber plaćanja, jednostavan, siguran i besplatan način za trenutni prijenos sredstava unutar aplikacije, dosegla su 1 milijun novčanika diljem svijeta u 2023. godini. Rakuten Viberov vlastiti fintech proizvod debitirao je u Hrvatskoj u kolovozu prošle godine i od tada je prošao kroz nekoliko poboljšanja s pokretanjem značajke grupnih plaćanja. Ovo poboljšanje proizvoda rezultiralo je povećanjem broja korisnika koji obavljaju financijske transakcije na platformi.

Tijekom 2023. godine, Rakuten Viber također je osvježio svoje korisničko sučelje, čineći ga lakšim za navigaciju i za pristup medijskoj biblioteci, što je dovelo do toga da se više ljudi aktivno pridružuje i doprinosi grupnim razgovorima i raspravama. Obiteljske i školske grupe poznate su kao najaktivnije u Hrvatskoj te pomažu ojačati odnos između roditelja i učitelja premošćujući jaz između generacija i čineći Viber platformom za ljude svih dobi.

Prošle godine, aplikacija je također lansirala pretražive Poslovne račune, omogućavajući korisnicima da otkriju poslovne subjekte i pronađu sve potrebne informacije o njima na jednom mjestu. Novi poslovni računi proširili su ekosustav Viber za poslovanje koji trenutno uključuje rješenja za oglašavanje (oglase, brendirane naljepnice i filtre) i napredna poslovna komunikacijska rješenja (poslovne poruke i chatbotove).

Viber za Poslovanje pomogao je brendovima u Hrvatskoj potaknuti interakciju s publikom, izgraditi svjesnost o brendu, generirati nove potencijalne klijente, povećati prodaju i ROI, njegovati lojalnosti potrošača i više. S godišnjim rastom od 45 % u prosječnom mjesečnom broju prikaza oglasa, brendovi su prošle godine dobili veću vidljivost u aplikaciji. Dostavljene poslovne poruke za komunikaciju između brendova i korisnika porasle su za 37 % na godišnjoj razini. Posebno ističemo da su konverzacijske poruke, namijenjene između ostalog podršci oko prodaje i prikupljanju povratnih informacija od kupaca, porasle gotovo 5 puta na godišnjoj razini. Transakcijske poruke, kao što su obavijesti o transakcijama i jednokratne lozinke, porasle su za 44 % na godišnjoj razini, a promotivne poruke, poput posebnih ponuda i popusta, porasle su za 14 % na godišnjoj razini.

Tijekom 2023. godine, Rakuten Viber ojačao je svoj ekosustav superaplikacije predstavljanjem dodatnih značajki i usluga podržanih od strane velikih brendova. Među značajnim partnerstvima bila je integracija nagrađivanog AI suputnika, Kuki. Chatbot KUKI na Viberu ima preko 720 tisuća jedinstvenih pretplatnika koji su generirali preko 21,7 milijuna poruka. Još jedan važan korak povezan s AI-jem bilo je lansiranje ChatGPT Powered AI Bot na aplikaciji za razmjenu poruka. Što se tiče sadržaja, brojna partnerstva Rakuten Vibera s lokalnim organizacijama, medijima, sportskim klubovima i nevladinim organizacijama pružila su hrvatskim korisnicima bitne informacije iz prve ruke na dnevnoj bazi. Kao rezultat, broj Viber kanala u zemlji porastao je za 14 % na godišnjoj razini.

Dok Rakuten Viber proširuje svoju ponudu i gradi snažno iskustvo unutar aplikacije, obećava još uzbudljivijih ažuriranja u 2024. godini.

Tijekom proteklih trinaest godina, Rakuten Viber razvio je snažan ekosustav superaplikacije koja poboljšava komunikaciju korisnika i poslovnih subjekata, pri čemu su obje strane na dobitku," izjavila je Cristina Constandache, glavna direktorica za prihode u Rakuten Viberu.

U planovima za 2024. godinu je dodatno poboljšanje korištenja aplikacije i proširenje mogućnosti za povezivanje brendova sa svojom publikom, pri ćemo ćemo aktivno raditi na našoj globalnoj strategiji superaplikacije."

31.01.2024. 12:39:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.02.2024. 09:16
    meni je viber bolji od w uppa
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh