« Život
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
PARANOJA?!

Kako znati da vam prisluškuju mobitel

Ako ste u nekom trenutku posumnjali da nešto nije u redu s vašim telefonom, najvjerojatnije ste bili u pravu - osim ako se ne događaju ove stvari

Jeste li sigurni da vas ne prisluškuju?
Jeste li sigurni da vas ne prisluškuju? (Arhiva)
Više o

mobitel

,

prisluškivanje telefona

Iako će nekome ovo zvučati kao lagana paranoja, telefoni se svakodnevno prisluškuju, željeli mi to sebi priznati ili ne - ako ništa drugo, Google i Facebook su to otvoreno priznali i izgleda da im nitko ništa ne može.

No, što je s ostalim "službama" i mutnim likovima koji iz nekog razloga žele znati o čemu razgovarate? Ima ih, naravno, s i bez teorija zavjere, a ako vam se događaju čudne stvari s mobitelom, postoji mogućnost da vas netko stvarno prisluškuje. 

Stoga, evo tri znaka koji vas mogu uputiti na činjenicu da su vaši razgovori nekome jaako zanimljivi:

Jeka - ako u pozadini razgovora čujete odjeke svog glasa, i to je gotovo stalno, definitivno nešto ne štima ... pazite što govorite, ne možemo vam preporučiti ništa pametnije.

Sporo paljenje - ako vašem telefonu treba sto godina da se upali, a ni gašenje ne ide baš prebrzo, to baš i nije znak da imate previše igrica ili glazbe ... već nešto sasvim drugo.

Topla baterija - ne igrate se trenutno, telefon nije na punjaču, a baterija je vruća? Osim ako nemate neki od "eksplozivnih" telefona o kojima se naveliko piše, vrijeme je da se ozbiljno zabrinete.

A naravno, sve ovo može biti posljedica tehničkih grešaka na aparatu ... ili baš i ne?

19.10.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh