Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2016. 09:01:00
PARANOJA?!

Kako znati da vam prisluškuju mobitel

Ako ste u nekom trenutku posumnjali da nešto nije u redu s vašim telefonom, najvjerojatnije ste bili u pravu - osim ako se ne događaju ove stvari

Jeste li sigurni da vas ne prisluškuju?
Jeste li sigurni da vas ne prisluškuju? (Arhiva)

Iako će nekome ovo zvučati kao lagana paranoja, telefoni se svakodnevno prisluškuju, željeli mi to sebi priznati ili ne - ako ništa drugo, Google i Facebook su to otvoreno priznali i izgleda da im nitko ništa ne može.

No, što je s ostalim "službama" i mutnim likovima koji iz nekog razloga žele znati o čemu razgovarate? Ima ih, naravno, s i bez teorija zavjere, a ako vam se događaju čudne stvari s mobitelom, postoji mogućnost da vas netko stvarno prisluškuje. 

Stoga, evo tri znaka koji vas mogu uputiti na činjenicu da su vaši razgovori nekome jaako zanimljivi:

Jeka - ako u pozadini razgovora čujete odjeke svog glasa, i to je gotovo stalno, definitivno nešto ne štima ... pazite što govorite, ne možemo vam preporučiti ništa pametnije.

Sporo paljenje - ako vašem telefonu treba sto godina da se upali, a ni gašenje ne ide baš prebrzo, to baš i nije znak da imate previše igrica ili glazbe ... već nešto sasvim drugo.

Topla baterija - ne igrate se trenutno, telefon nije na punjaču, a baterija je vruća? Osim ako nemate neki od "eksplozivnih" telefona o kojima se naveliko piše, vrijeme je da se ozbiljno zabrinete.

A naravno, sve ovo može biti posljedica tehničkih grešaka na aparatu ... ili baš i ne?

19.10.2016. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-znati-da-vam-prisluskuju-mobitel/100850/