« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
MOŽE SE ...

Kako zauvijek otići s Facebooka

Mogućnost trajnog brisanja profila postoji, no nije jednostavno i treba dosta živaca

Kako se riješiti profila na Fejsu
Više o

Facebook

,

brisanje profila

,

deaktivacija profila

Problemi s privatnošću na Facebooku trajan su izvor frustracija i polemika, a među njima je najspominjaniji nemogućnost trajnog brisanja Facebook profila. Ako je netko pokušao deaktivirati svoj profil, zna da sve ostaje zabilježeno i da u svakom trenutku možete ponovno aktivirati profil i vratit će vam se sve što ste radili.

Ipak, istraživačko novinarstvo kolega s Wall Street Journala donijelo je rezultat - način na koji stvarno možete trajno ukloniti svoj profil i sve vezano uz njega s Facebooka. Dakle, prvo što morate napraviti je oboružati se strpljenjem i pričekati dva tjedna da procedura prođe.

Zahtjev za trajno brisanje šalje se na adresu http://on.fb.me/n5OemK, a možete ga pronaći i u Facebookovom help centru pod opcijom izbriši račun. Tu počinje kalvarija, jer morate pričekati da vam Facebook to i odobri (što u pravilu hoće), no to će potrajati i 14 dana.

Kvaka 22 je u tome da se u tom periodu ne smijete ulogirati na Face, jer će Zuckova ekipa u tom slučaju smatrati da ste se samo šalili i da zapravo želite i dalje koristiti svoj profil, pa morate ispočetka.

Znači, ključna riječ je snaga volje. Pošaljete zahtjev i odupirete se svim snagama porivu da samo malo povirite što ima, nema lajkanja po raznim stranicama, nema klikanja na Face ikonice po portalima .... Najbolje je uopće ni ne surfati. E, ako to sve izdržite i ne posrnete, postat ćete jedini od frendova koji se uspio skinuti sa Fejsa. Sretno!!!


08.10.2011. 10:58:14
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    anica
    03.04.2013. 21:57
    postupci na facebooku prelaze svaku granicu!email adresa,lozinka,upisana u bilježnicu,točna na jednom krivo ,bez rijeći sam!imadem upadanje na internet željka lončarić žeca ,također po istom upadanje na facebook!donio mi je 7,11,30,30,30,30,30,3o dana kazne,mog boravka nafacebooku 5 mjeseci!posljednja upad na internet,pritužba optimi ,neznam na koji je način uradio blokiranje mog facebooka !predposljednja kazna ponudio je pristup svom facebooku,prešla sam stranicu bez rijeći,ujutro kazna 30 dana ,interesira me dali itko vodi računa o tome,što rade poneke osobe,kako dolaze u priliku izživljavanja !s obzirom na tolike bezrazložne kazne,što će mi facebook!
  2. avatar
    vanessa
    23.01.2014. 02:09
    stalno upadanje na strane facebooka,osoba teško podnosi ! budući da je poznanstvo izuzetno dugo,smatram ,da stranicu mogu posjetiti ! ne radim nikome ništa ,tebi također nisam uradila nikada,baš nikada ništa ! dapaće želim ti mnogo sreće,zadovoljstva,uspjeha ! budući sam ostala bez 9 mapa fotografija,stalno ometanje ,potaknlo me je,da kažem,što mi se događa na internetu,facebooku,mobitelima,telefonskoj liniji i ostalom ! ovo mi se je događalo četiri godine ! facebook godinu dana ! sada sam u mogučnosti birati prijatelje,ne radim isto ,jer ne želim kaznu !!! smatram da se ni ti nebi osjećao ugodno,da si na mom mjestu !!! nikada,baš nikada ti nisam niti na jednoj strani uradila ništa,baš ništa ! bila sam na istima u godinu dana boravka na facebooku dva puta! stranice pogledala !!! u slučaju situacije,kakova mi je sada ,nemam ništa protiv,naprotiv ,drago mi je da dođeš ,vidiš što radim ,jer se u facebook više razumiješ od mene !!!! ostavljam ti pozdrav ,ponavljam želim ti samo sretno,uvijek sretno !!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh