Metro-portal.hr

objavljeno 08.10.2011. 10:58:14
MOŽE SE ...

Kako zauvijek otići s Facebooka

Mogućnost trajnog brisanja profila postoji, no nije jednostavno i treba dosta živaca

Kako se riješiti profila na Fejsu

Problemi s privatnošću na Facebooku trajan su izvor frustracija i polemika, a među njima je najspominjaniji nemogućnost trajnog brisanja Facebook profila. Ako je netko pokušao deaktivirati svoj profil, zna da sve ostaje zabilježeno i da u svakom trenutku možete ponovno aktivirati profil i vratit će vam se sve što ste radili.

Ipak, istraživačko novinarstvo kolega s Wall Street Journala donijelo je rezultat - način na koji stvarno možete trajno ukloniti svoj profil i sve vezano uz njega s Facebooka. Dakle, prvo što morate napraviti je oboružati se strpljenjem i pričekati dva tjedna da procedura prođe.

Zahtjev za trajno brisanje šalje se na adresu http://on.fb.me/n5OemK, a možete ga pronaći i u Facebookovom help centru pod opcijom izbriši račun. Tu počinje kalvarija, jer morate pričekati da vam Facebook to i odobri (što u pravilu hoće), no to će potrajati i 14 dana.

Kvaka 22 je u tome da se u tom periodu ne smijete ulogirati na Face, jer će Zuckova ekipa u tom slučaju smatrati da ste se samo šalili i da zapravo želite i dalje koristiti svoj profil, pa morate ispočetka.

Znači, ključna riječ je snaga volje. Pošaljete zahtjev i odupirete se svim snagama porivu da samo malo povirite što ima, nema lajkanja po raznim stranicama, nema klikanja na Face ikonice po portalima .... Najbolje je uopće ni ne surfati. E, ako to sve izdržite i ne posrnete, postat ćete jedini od frendova koji se uspio skinuti sa Fejsa. Sretno!!!


08.10.2011. 10:58:14
http://metro-portal.hr/kako-zauvijek-otici-s-facebooka/64104/