« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
S MALO MAŠTE

Kako uz malo truda vježbati kod kuće

Ne treba vam teretana ili osobni trener - saznajte kako košaru za rublje, stolicu, sudoper ili stepenice iskoristiti za tjelovježbu

(Shutterstock)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

stepenice

,

pranje suđa

,

vježbanje kuća

Znamo da je teško naći vremena i novca za vježbanje uza sve obaveze kojima smo u današnje vrijeme zatrpani. Ali za vitku liniju i zdraviji duh i tijelo ne trebaju vam skupe teretane, osobni trener ili boravak u wellnessu. Neke lagane vježbe koje ne oduzimaju puno vremena možete odraditi i kod kuće - ne treba vam nikakva posebna oprema.

Ah, te stepenice!

Naravno da je lakše penjati se liftom, ali stepenice u vašoj kući ili zgradi mogu biti izvrsno pomagalo za vježbu. Za početak zakoračite na prvu stepenicu pa se vratite natrag - ovaj pokret ponovite 10 puta. Nakon toga zakoračite na prve dvije stepenice, pa natrag, te ponovite identičan postupak kao s prvom stepenicom.

Samo pazite da prvi put ne pretjerate, a ako slučajno osjetite vrtoglavicu ili slabost, odmah prekinite. Za početak je dovoljno da se držite na tri stepenice, a nakon što se dovoljno uhodate i osjetite kako vam tijelo jača, postepeno povećavajte broj stepenica.

Pranje suđa

Multitasking je danas velika prednost - toliko smo zaposleni da je obavljanje više stvari odjednom i više nego poželjna vještina. Tako se pranje suđa može iskoristiti i za vježbu. Naime, dok stojite nad sudoperom možete marširati na mjestu i tako ubiti dvije muhe jednim udarcem.

Rublja nikad dosta

Vješanje rublja koje je upravo oprano također može biti izvrsna vježba. Košaru s rubljem stavite iznad glave i podižite je gore-dolje barem nekoliko puta. Ako vam je preteško, izvadite dio odjeće. Ovom vježbom jačate ramena, gornji dio ruku i gornje mišiće leđa. Vježbati možete i tako što ćete ležati na leđima i košaru podizati gore-dolje na prsima.

Pauza za reklame

Čak i ako obožavate sjediti na kauču pred televizorom, za vas ima nade. Kad na programu počnu reklame (a znamo koliko dugo one znaju trajati), napravite nekoliko čučnjeva, trbušnjaka, iskoraka...

I stolica pomaže

Ako u svom domu imate stolicu na kotačiće, za stolom možete napraviti vježbe za vaše ruke i ojačati bicepse. Držite se za kraj stola dok sjedite na stolici, a pomoću mišića ruku se primičite prema stolu i potom prema natrag.

07.04.2010. 22:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh