« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Kako umjereno vježbati i ostati zdrav

Brzo hodanje odlično je za početak
Brzo hodanje odlično je za početak (Shutterstock)
Više o

kofein

,

tjelovježba

,

brzo hodanje

,

bolovi u mišićima

,

umjerena tjelovježba

Umjerena tjelovježba čest je termin koji se susreće u člancima o zdravom životu, no rijetki znaju što to zapravo znači, pa da vidimo što o tome kažu, primjerice, američki stručnjaci.

Prema njihovom naputku, potrebno je 2.5 sata umjerene tjelovježbe tjedno, što se može napraviti brzom šetnjom tempa od otprilike 100 koraka u minuti. 

Američki stručnjaci preporučuju prakticiranje 2,5 sata umjerene tjelovježbe tjedno, primjerice brze šetnje tempom od oko 100 koraka u minuti.

Praktično istraživanje na traci za hodanje pokazalo je kako se umjerenom tjelovježbom može smatrati hodanje tempom od 92 do 102 koraka u minuti za muškarce, te od 91 do 115 koraka u minuti za žene.

Istraživači napominju kako i hodanje nešto sporijim tempom od preporučenog ima određeni pozitivan učinak na zdravlje kardiovaskularnog sustava

U slučaju da ste u lošoj kondiciji i tek započinjete s vježbanjem, sigurno ćete se nakon toga suočiti s bolovima u mišićima, a i za to ima lijeka - nekoliko šalica kave prije vježbanja smanjit će bolove na podnošljivu razinu.

Naime, unos kofeina prije tjelovježbe može znatno smanjiti bolove u mišićima, bez obzira na to jesu li ispitanici redoviti konzumenti kave ili je u normalnim okolnostima izbjegavaju 

16.01.2016. 10:45:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh