« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
EH, DA ...

Kako spavaju najsretniji parovi?

Istraživanje je pokazalo da je čak 94 posto parova koji se dodiruju tijekom spavanja zadovoljno u vezi, a najsretniji spavaju licem okrenuti prema partneru

Sretni parovi spavaju okrenuti licima
Sretni parovi spavaju okrenuti licima (Shutterstock)
Više o

spavanje

,

parovi

,

položaj spavanja

,

sretni parovi

Sreća u vezi može se jasno pročitati iz položaja u kojem spavate, tvrde znanstvenici s britanskog Sveučilišta Hertfordshire nakon istraživanja koje su proveli na preko tisuću ljudi. Glavni kriterij je blizina u krevetu, pa su tako sretniji oni parovi koji spavaju na udaljenosti manjoj od 75 centimetara.

Više od pola parova koji spavaju okrenuti licem prema partneru sretna je u vezi, a istu stvar tvrdi i gotovo tri četvrtine onih koji spavaju okrenuti leđima. Uvjerljivo najsretniji su oni koji se dodiruju leđima ili spavaju u zagrljaju.

Inače, najviše parova spava okrenuto leđima prema partneru, trećina ih je okrenuta u istom smjeru, dok licem prema partneru spava samo 4 posto ispitanih parova.

Više od trećine spava ih dovoljno blizu da se dodiruju, dok je gotovo 12 posto toliko blizu da je razmak između njih niti 2.5 centimetara. Od parova koji spavaju zagrljeni sretniji su oni koji spavaju licem u lice od onih koji su u položaju žlice.

Istraživanje je pokazalo i da je čak 94 posto parova koji se dodiruju tijekom spavanja zadovoljno u vezi, a interesantan je i podatak da jednako izjavljuje i prilično velikih 68 posto parova koji se ne dodiruju tijekom spavanja. 

Kako vi spavate?

16.04.2014. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh