« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 22 dana i 23 sata
EH, DA...

Kako smršaviti do ljeta?

Osobna trenerica i savjetnica za nutricionizam, Alanna Kate Derrick, te dijetetičarka Trista Best otkrile su male, ali utjecajne promjene u prehrani koje mogu donijeti značajne rezultate

Ovo radi!
Ovo radi! (Arhiva)
Više o

voda

,

mršavljenje

Postizanje zacrtanog cilja da skinete višak kila ne mora uključivati ekstremne mjere ili brze dijete koje će, u konačnici, učiniti više štete nego koristi. Nekoliko jednostavnih promjena u prehrani može učiniti čuda za naše ciljeve mršavljenja.

Osobna trenerica i savjetnica za nutricionizam, Alanna Kate Derrick, te dijetetičarka Trista Best otkrile su male, ali utjecajne promjene u prehrani koje mogu donijeti značajne rezultate.

Dajte prioritet nemasnim proteinima - Derrick također naglašava važnost uključivanja nemasnih proteina u obroke kako bismo optimizirali metabolizam i očuvali čistu mišićnu masu. "Štednja na proteinima može izazvati osjećaj gladi prije jela", upozorava. Uključivanje kvalitetnih izvora proteina poput pilećih prsa, ribe, tofua ili leće u obroke može nam pomoći da ostanemo siti i zadovoljni. Međutim, savjetuje se da pripazimo na veličinu porcija kako bismo izbjegli prekomjernu konzumaciju.

Jedite više probiotika - probiotici su živi mikroorganizmi koji imaju koristi za crijeva te mogu doprinijeti poboljšanju probave i jačanju imunološkog sustava. Iako neka istraživanja sugeriraju povezanost između probiotika i gubitka težine, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se utvrdili točni učinci na tjelesnu težinu. No, probiotička fermentirana hrana može pomoći hraniti "dobre" bakterije u crijevima, što nam može pomoći da izgubimo nekoliko kilograma, tvrdi Best. "Konzumiranje više hrane bogate probioticima može pomoći u smanjenju upale u tijelu. Probiotici su živi mikroorganizmi koji su korisni za zdravlje, posebno za zdravlje crijeva. Mikrobiom crijeva igra ključnu ulogu u regulaciji upala u cijelom tijelu", zaključila je dijetetičarka.

Zamijenite slatke napitke za vodu - Derrick predlaže da počnemo zamjenom slatkih pića, poput gaziranih pića i sokova, zdravijim alternativama. Mnoga od naših omiljenih pića vjerojatno su prepuna šećera, što bi moglo biti štetno za naše zdravlje iz nekoliko razloga. "Te kalorije zbrajaju se ludo brzo i ne daju nikakve vrijedne hranjive tvari", objašnjava za SheFinds. Umjesto toga, možemo se odlučiti za vodu ili nezaslađene sokove.

Sve u svemu, moguće je... samo treba biti uporan...

29.05.2024. 08:13:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.05.2024. 09:27
    Sta vise vode
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh