« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina
SAVJETI :)

Kako smanjiti stres

Stres je podražaj koji se javlja kao reakcija na određena iskustva koja mogu biti i loša i dobra, a na vama je da ga svedete u normalne granice

Riješite se stresa!
Riješite se stresa! (Arhiva)
Više o

stres

,

savjeti

,

smanjivanje stresa

Stres je prirodna reakcija tijela koja ukoliko je u malim količinama može djelovati stimulirajuće. U današnje vrijeme ljudi su stalno izloženi određenoj količini stresa i kao da se izgubila sposobnost aktiviranja prirodne reakcije opuštanja.

Stres je postao svakodnevica i vrlo je štetan za zdravlje i kvalitetu života. Kako bi se što uspješnije nosili sa stresom i mogli što kvalitetnije i zdravije živjeti u nastavku vam donosim nekoliko savjeta.

Što je stres?

Ali što je zapravo stres? To je podražaj koji se javlja kao reakcija na određena iskustva koja mogu biti i loša i dobra. Kada je osoba pod stresom njeno tijelo reagira tako da oslobađa određene hormone koji joj daju više snage i energije. To je dobra stvar, posebice ako se osoba nalazi u fizičkoj opasnosti, ali ako je osoba dugotrajno izložena stresu onda je stres vrlo štetan.

Najčešći uzroci i vrste stresa su unutarnji stres, prekomjeran rad i umor, stres izazvan borbom za opstanak, stres uzrokovan situacijama iz svakodnevnog života i emocionalni stres.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

28.04.2018. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh