« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan
MA DA?

Kako smanjiti osjećaj gladi? Gledajte fotke!

Ova studija sugerira kako promatranje fotografija hrane može smanjiti apetit

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

hrana

,

glad

,

fotografije hrane

Food porn je na svim stranicama društvenih mreža, i to u tolikom količinama da vam je potpuno jasno da ekipa prvo fotka klopu, a onda jede... što nam baš i nije pretjerano jasno, ali tako je...

No, vjerovali ili ne, to ima i neku korist - naime, možete smršaviti od gledanja, barem tako tvrde danski stručnjaci.

Naime, sudionici u istraživanju koji su bili izloženi istoj fotografiji hrane 30 puta naveli su da su imali pojačan osjećaj sitosti u usporedbi s onima koji su fotografiju vidjeli manje puta.

Kako piše „Science Daily", ova pojava je u okviru istraživanja mozga objašnjena takozvanom teorijom utemeljenog saznanja. Naime, kad zamislite kako jedete određenu hranu, područja u vašem mozgu koja se aktiviraju ista su kao ona koja se aktiviraju kad stvarno jedete tu hranu.

Dakle, prema ovom istraživanju, vaš mozak zaista vjeruje da ste pojeli onaj burger čiju ste sliku upravo pogledali 30 puta!

Ova otkrića otvaraju mogućnosti za nove strategije za kontrolu prejedanja i upravljanje tjelesnom težinom. Zamislite aplikaciju koja vam iznova pokazuje slike hrane koju želite jesti, pomažući vam da kontrolirate apetit i smanjite unos kalorija.

Što da vam kažemo drugo - listajte fotke na Instagramu i najedite se (mi, naravno, nećemo baš tako...;))

12.06.2023. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh