« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 20 dana
ZANIMLJIVO

Kako skinuti visceralnu masnoću

Za žene, ako imate 90 centimetara ili više oko trbuha, to može značiti da možda nosite visceralnu masnoću, dok za muškarce ta brojka iznosi 100 centimetara i više

Pazite malo...
Pazite malo... (Arhiva)
Više o

debljina

,

visceralna mast

Visceralna masnoća gubi se, prije svega, redovnim vježbanjem, a aerobne vježbe su odličan izbor i izuzetno učinkovite u ovom polju, kaže ova liječnica.

Aerobna vježba je fizička vježba niskog do visokog intenziteta i uključuje aktivnosti poput brzog hodanja, plivanja, trčanja ili vožnje bicikla. Poznata i kao kardiovaskularne vježbe - može se raditi kod kuće s malo ili bez opreme, a najbolje je zagrijati se pet do 10 minuta prije nego što počnete.

Ove vrste vježbi povećavaju broj otkucaja srca tijekom određenog vremenskog perioda, potičući vaše tijelo na sagorijevanje visceralne masnoće za energiju. Zdrava, uravnotežena prehrana je važan dio održavanja dobrog zdravlja, a također pomaže da se salo na trbuhu svede na minimum.

Dobar početak je smanjenje prerađene hrane, poput kobasica, keksa, čipsa, peciva i hrane za van. Također, vrlo je važno svesti alkohol na minimum.

Odlučite se za prehranu punu voća, povrća, i kvalitetne proteine kao što su jaja, pileća prsa i riba. Tu su i integralne žitarice - smeđa riža i kruh od integralnog brašna - koji vam mogu pomoći da uravnotežite zdravu prehranu u svakodnevnom životu.

03.06.2023. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh