« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana
IDEJE

7 savjeta za ugodan život

Postoje određene sitnice, male navike koje mogu povoljno utjecati na naše mentalno zdravlje... evo i koje

Što treba raditi?
Što treba raditi? (Arhiva)
Više o

život

,

ugodan život

Donosimo sedam malih navika koje će biti odlične za vaše emocionalno blagostanje.

Držite mobitel podalje od kreveta - sada će mnogi reći da im mobitel služi kao budilica. Razmislite o korištenju tradicionalne budilice, a mobitel maknite od sebe kada idete spavati. Također, potrudite se ujutro ne odgađati alarme jer tako se oslobađa kortizol, hormon stresa.

Prihvatite činjenicu da savršenstvo ne postoji - možda ovo zvuči kao klišej, ali je istina. Mišljenje da možemo biti savršeni lako se može pretvoriti u slabost. Činjenica je da nitko nije savršen, a i ne treba biti. Što prije prihvatite tu tvrdnju, život će vam biti lakši.

Prihvatite loše dane - ponekad je pokušaj popravljanja lošeg dana jednostavno besmislen i oduzima energiju. Umjesto da pokušavate popraviti loše dane, prihvatite činjenicu da se ne morate u svakom trenutku osjećati idealno. U redu je ponekad otkazaiti planove i reći ne zahtjevima koji se postavljaju pred vas. Činjenica je da je život sastavljen od dobrih i loših trenutaka, uzbuđenja i dosade.

Stvorite si noćnu rutinu - noćne rutine još su jedan mali korak koji može povoljno utjecati na vaše mentalno zdravlje. Primjerice, možete upaliti svijeću i kratko meditirati ili provesti 15 minuta čitajući knjigu. Sve opcije su dobre.

Večera najmanje tri sata prije odlaska na spavanje - ranija večera dobra je i za probavu i za miran sat. Potrudite se jesti najmanje tri sata prije spavanja kako bi razina inzulina bila najbolja moguća.

Vježbe disanja dok se tuširate - tuširanje je zapravo idealan početak dana i možete ga iskoristiti kao priliku da odradite vježbe disanja. Polako udahnite zrak i još sporije ga izdahnite. Budite svjesni tog trenutka.

Započnite dan kratkom šetnjom - činjenica je da mnogi među nama vani provode puno manje vremena nego što bi trebali, odnosno oko dva sata dnevno. Jutra su ta koja određuju ton čitavom našem danu i noći. Zato se potrudite odraditi barem kratku šetnju na svježem zraku prije 10 sati. Primjerice, parkiraje automobil malo dalje nego inače ili izađite iz javnog prijevoza nekoliko stanica ranije.

03.06.2023. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh