Je li sigurno piti podgrijanu kavu?
Ako ste primijetili da vam podgrijana šalica kave ima gorči okus nego kad je bila svježe skuhana, niste u krivu
Hladna šalica kave jednostavno nije ista kao dok je topla i većina nas bi je bez razmišljanja stavila u mikrovalnu. Međutim, ovaj beskrajni ciklus podgrijavanja kave koju ste zaboravili mogao bi pokrenuti pitanje. Je li sigurno stalno podgrijavati šalicu kave?
Je li sigurno piti podgrijanu kavu?
Ako ste primijetili da vam podgrijana šalica kave ima gorči okus nego kad je bila svježe skuhana, niste u krivu! Kava ima prirodne kiseline koje stvaraju njen gorak okus - klorogensku kiselinu, kininsku kiselinu i kavenu kiselinu - a one oživljavaju kada skuhate kavu. Nažalost, kada šalicu kave stavite u mikrovalnu pećnicu, činite više od podgrijavanja - zapravo ponovno pokrećete proces kuhanja, koji može osloboditi više tih gorkih spojeva. Dakle, što više zagrijavate kavu, može se proizvesti više kiselina koje uzrokuju gorčinu. Iako je podgrijavanje vaše kave sigurno, dobivena zagrijana šalica kave može biti malo drugačijeg okusa nego što očekujete ili želite, piše Eating Well.
Kako održati kavu vrućom cijelo jutro
Odgovor na ovaj prastari misterij je jednostavan! Uložite u visokokvalitetnu termo šalicu s poklopcem i imat ćete vruću kavu satima, produžujući vijek trajanja vašeg napitka i eliminirajući potrebu za ponovnim zagrijavanjem. Keramičke šalice i šalice od papira i stiropora nisu dovoljno izolirane da bi vaša kava ostala vruća dulje vrijeme.
Zaključak
Podgrijavanje posljednjih nekoliko gutljaja vaše jutarnje kave u mikrovalnoj pećnici ili na ploči štednjaka neće uzrokovati nikakvu štetu osim gorke šalice kave. Samo ju obavezno zagrijte u posudi zaštićenoj od topline. Sigurno je podgrijati kavu, sve dok vam ne smeta povećana gorčina koja može nastati.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar