« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Kako se ujutro probuditi na vrijeme

Nekoliko korisnih savjeta kako ujutro ne bi navrat-nanos trčali po kući u želji da na vrijeme stignete na posao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

savjeti

,

buđenje

,

rano buđenje

,

buđenje na vrijeme

Kvalitetan san osnova je dobrog i uspješnog dana, pa jutro treba započeti opušteno i mirno, bez histerije spremanja za dnevne obaveze u zadnji čas. Stoga, za početak, idite na počinak u isto vrijeme svaki dan, što će vašem tijelu dati konstantnost koju voli. Sedam do osam sati sna svake noći garancija je za dovoljnu količinu energije tijekom dana.

Prije spavanja nužno se opustiti, pa je poželjno sat vremena prije spavanja ugasiti računala i televizor, prigušiti svjetlo i raditi nešto pametnije, poput čitanja dobre knjige ili listanja omiljenih časopisa. 

Konzumacija alkohola tijekom večeri neće vas opustiti, nego vas održati budnim i poremetiti vam san, stoga, zadržite se na jednom piću i zaspat ćete mirno, bez problema i na vrijeme. 

Vježbanje je vrlo važan element kvalitetnog sna, a istraživanja su pokazala da najlakše zaspu i najkvalitetnije spavaju oni koji vježbaju nakon buđenja. To će vam dati dovoljno energije preko dana, a navečer će dozvoliti umoru da vas obuzme i odvede u krevet. 

Nakon jutarnje tjelovježbe poželjan je dobar tuš koji će vas razbuditi do kraja, pokrenuti živčani sustav i osigurati dovoljno energije za težak dan pred vama. 

12.11.2013. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh