« Život
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
AHA!

Kako se treniraju psi?

Za one koji se pitaju kako istrenirati psa u starijoj dobi - uvijek treba dodatnog strpljenja i bitno je sniziti očekivanja od starije psa

Psi se treniraju... zapravo lako!
Psi se treniraju... zapravo lako! (Arhiva)
Više o

psi

,

trening

Kako istrenirati psa, pitanje je koji si mnogi postavljaju, a pogotovo osobe koje su prvi put vlasnici ljubimaca. Istina je da je potrebno pregršt strpljenja, razumijevanja i psećih nagrada kako bi psi savladali neku naredbu. 

S dresurom je najbolje početi čim štene malo poraste. Za one koji se pitaju kako istrenirati psa u starijoj dobi - uvijek treba dodatnog strpljenja i bitno je sniziti očekivanja od starije psa. 

Zapamtite da je dosljednost najbitnija stavka. Pas bi apsolutni autoritet trebao imati u jednoj osobi i ta bi osoba trebala uspostaviti način treniranja.  Kako istrenirati psa ako jedan član obitelji dopušta skakanje na sofu, a drugi kažnjava psa kada to učini?

Kažnjavanje psa - ovo je definitivno delikatna tema. S jedne strane psu treba pokazati fizički da nešto nije u redu, a s druge ne smije ga se udarati ili pokazivati bilo kakvu silu. Dobre metode su korištenje povišenog tona s riječima poput 'dosta', 'stani' ili 'mir'. Uparit će ton i emociju s riječju. Možete mu laganim tapšanjem po njušci dat do znanja da nešto također nije u redu, ali nikako nemoj biti grubi prema ljubimcu. 

Nagrađivanje - kako istrenirati psa bez nagrade - nikako! Pas nagradu koristi kao afirmaciju da je nešto dobro učinio. Nakon uspješno obavljene naredbe, nagradite ga i brže će naučiti. Koristite keksiće, pozitivan ton, maženje i igranje. 

Naredbe - kod učenja naredbi ključno je imati autoritet, biti dosljedan i nagraditi ljubimca. Uvijek koristite iste riječi i gestikulacije za jednu naredbu. Ponavljajte je nekoliko puta kroz dan - to je učinkovitije nego imati 'trening' od sat vremena jer se pas neće umoriti i kroz normalan život će shvatiti što treba učiniti. 

12.12.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh