« Život
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
LAKO :)

Kako do sretne veze?

Ponašanje partnera na samom početku odnosa dobar je indikator toga kakav će biti kasnije

Hoće li veza biti sretna, ovisi o vama...
Hoće li veza biti sretna, ovisi o vama... (Arhiva)
Više o

zaljubljenost

,

sretna veza

Zaljubljenost nas na početku veze često čini slijepima na nečije sitne mane i nedostatke, no ne bismo trebali to raditi,  jer je ponašanje partnera na samom početku odnosa dobar indikator toga kakav će biti kasnije. 

Ako ste u potrazi za kvalitetnom vezom u kojoj ćete se osjećati voljeno, stručnaci savjetuju da obratite pozornost na pet kvaliteta vašeg potencijalnog partnera:

- dosljednost
- dostupnost
- pouzdanost
- predvidljivost i
- suosjećajnost

Ove su kvalitete u sukobu s tradicionalnim vjerovanjem da se na početku veze moramo ponašati suprotno kako bismo u partnerovim očima ispali teško osvojivi. No, ako na početku veze znate kakve kvalitete tražite, to će vam uštedjeti vrijeme i energiju jer ih nećete trošiti na krive izbore. 

No, kako biste shvatili važnost utvrđivanja partnerovih kvaliteta, najprije trebate razumjeti tri različita načina na koja se ljudi povezuju ovisno o njihovom karakteru - sigurni način, anksiozni i izbjegavajući. Oni ovise o nivou intimnosti i preokupacije koju ulažete u vašim vezama. 

Osobe iz prve skupine od veze žele sigurnost.

One su tople, pune ljubavi, ne smeta im prisnost i ne zamaraju se oko statusa veze.

Oni iz druge skupine su pomalo anskiozni, u vezu ulažu mnogo, no traže mnogo i za uzvrat. Osjetljivi su na potencijalne prijetnje i od partnera često traže sigurnost.

Oni koji spadaju u izbjegavajući stil ne vole se vezati, pretjerana bliskost im predstavlja problem i često vole držati partnera na određenoj distanci. Osobna sloboda im je jako važna pa katkad partnerovu potrebu za povezivanjem doživljavaju kao znak slabosti. 

Idealni partneri su oni iz prve skupine jer nemaju problem s vezivanjem i vole biti u vezi.

Čak i ako sami ne spadate u tu skupinu, ako izlazite s nekim tko spada, i sami ćete se u vezi osjećati sigurno, voljeno i zaštićeno. 

Ima li osoba kvalitete koje tražite, možete procijeniti čak i ako se nalazite s nekim na koga ste naletjeli preko aplikacija za upoznavanje. Prilikom ugovaranja prvog sastanka, ako netko okoliša, najbolje je da predložite sastanak bez puno nagovaranja.

Način na koji vam osoba odgovori, puno će reći o njoj i o stavu kojim prilazi vezama. Ako njihov odgovor bude pozitivan, imate materijal na kojem možete graditi potencijalnu vezu. Ako ne, još bolje jer ste odmah na početku ste saznali da s tom osobom nemate šanse za izgradnju dubljeg odnosa. Bolje tako nešto saznati prije nego kasnije, zar ne?

No, ako želite pronaći partnera koji ima kvalitete, morate i sami raditi na tome da ih kultivirate. Ne možete od drugih očekivati da budu savršeni, a sami se ponašati neodgovorno prema drugima. 

11.12.2018. 21:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh