« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DRRIINNNNGG!

Kako se svako jutro probuditi na vrijeme

Pitanje iz naslova svaki si je radni čovjek u životu postavio barem jednom, kad je otvorio jedno oko i shvatio da debelo kasni na posao

Koliko ste vi budilica razbili u životu? :)
Koliko ste vi budilica razbili u životu? :) (Shutterstock)
Više o

kava

,

buđenje

,

budilica

,

trikovi za buđenje

,

kako se probuditi

,

jutarnja gimnastika

Kako se ujutro probuditi na vrijeme pitaju se oni koji uvijek negdje kasne jer ih ne bi probudio ni grički top, a kamoli neka budilica s radiom ili mobitel. Jednostavan odgovor glasi - lako, samo trebate otići spavati na vrijeme. 

Naime, tijelo najviše voli rutinu - gladni smo uvijek u isto doba dana, a jednaka pravila vrijede i za spavanje. Stoga, kad jednom uspostavite ritam, problema neće biti, no onda nema večernjeg surfanja ili gledanja televizije do sitnih sati.

Naravno, pogađate da je sljedeća na tapeti kava. Unos kofeina trebate smanjiti ako imate problema sa spavanjem, a zapamtite da mu treba dosta da se razgradi u tijelu ako niste pušač. Logično bi bilo da kavu ne pijete iza 18 ili 19 sati ako želite mirno zaspati prije ponoći. 

Za kraj, lako dizanje ujutro zahtijeva i određenu motivaciju, a najbolje bi bilo kad bi to bila jutarnja gimnastika koja će vas probuditi i osvježiti, dovesti tijelo na radnu temperaturu i dati vam energiju za cijeli dan. 

08.05.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh