« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ZAPAMTITE

Kako se osjećati sjajno u svom tijelu

Ljudsko tijelo ima ograničen vijek trajanja i potrebno je na vrijeme shvatiti da životni stil i navike mogu imati pozitivne, ali i negativne posljedice

Stil života utječe na kvalitetu i zdravlje
Stil života utječe na kvalitetu i zdravlje (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

zdrav život

,

način života

,

mladolik izgled

,

vitalnost

Život je kratak, pitajte one koji imaju 70 ili 80 godina, reći će vam da im se čini da je sve proletjelo u trenu ... No, kad imamo 20 ili 30 godina osjećamo se nepobjedivo, neustrašivo i mislimo da imamo cijeli život pred sobom.

To jest istina, u jednu ruku, no upravo naše ponašanje i navike u tom razdoblju uvelike će odrediti duljinu i kvalitetu života iza 40-te. Naime, pogreške u životnom stilu lako se mogu osvetiti, pa bi bilo dobro znati što treba raditi, a što ne kad ste "mladi i ludi".

Za početak, potrudite se imati dovoljno sna, jer sve ispod 7 sati dnevno nije zdravo, može odvesti u depresiju i pretilost. Tulumarenje je sjajna stvar, ali razmišljajte malo unaprijed i nemojte gubiti cijele noći.

Nadalje, nemojte preskakati obroke, a naročito doručak - stvaranje navike doručkovanja vrlo je važno jer ćete tako imati dovoljno energije za cijelo jutro, metabolizam će raditi besprijekorno i nećete imati višak kilograma.

No, nemojte jesti previše soli - zdravo pripremljeni obroci puni povrća imaju već u sebi dovoljno soli, dodajte samo malo za okus.

Uz to, pazite da pijete dovoljno vode, jer je dovoljna količina tekućine tijekom dana ključna za pravilno funkcioniranje organizma. 

Tjelovježbu se ne smije preskakati - razvijte naviku svakodnevnog vježbanja i nećete imati nikakvih problema sa snagom, energijom i viškom kilograma cijelog života.

I da, seksajte se više ... nikad nije previše.

18.10.2015. 14:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh