« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRIRODA DAJE

Prirodna maska za zatezanje lica bolja od botoksa

Možda je naslov malo nespretan, no govori istinu - ova prirodna maska će već za 12 dana pomladiti vaše lice i obrisati veliku većinu bora

Čudesne sjemenke lana zdrave su kao hrana i kozmetika
Čudesne sjemenke lana zdrave su kao hrana i kozmetika (Arhiva)
Više o

prirodne maske za lice

,

maska od lana

,

maska za zatezanje lica

Mladolik izgled počinje u tanjuru, nastavlja se zdravim životnim navikama, a sve pogreške koje napravite mogu se popraviti - prirodnom maskom od lana koja će vaše lice pomladiti, zategnuti i izbrisati bore.

Sjemenke lana izuzetno su zdrave kao hrana, jer su prepune esencijalnih aminokiselina, kalija, magnezija, omega-3 masnih kiselina i vitamina E, a svi ti sastojci pomažu i u njezi kože, s tim što najsnažnije djeluje onaj kojeg još nismo spomenuli - fitoestrogen

Upravo fitoestrogen je zaslužan za mladolik i lijep izgled ženske kože, bez obzira na dob, jer njegovi su učinci fantastični - čine kožu glatkom i elastičnom, pokreću procese obnavljanja kože i poboljšavaju strukturu kose i noktiju.

Sve to može se postići prirodnom maskom koja će vaše potkožno tkivo napuniti ljekovitim sastojcima i pomladiti lice.

Prirodna maska od lana

Sastojci

1 žlica lanenih sjemenki
1/3 čaše prokuhane vode

Priprema

Sjemenke lane kratko sameljite u blenderu (najbolje je svaki dan svježe samljeti, jer mljevene sjemenke mogu stajati samo 2-3 dana prije nego što užegnu), prelijte ih prokuhanom vrelom vodom, miješajte par minuta i pokrijte salvetom. Maska se priprema ujutro za upotrebu navečer. Prije upotrebe procijedite vodu tako da izdvojite komadiće sjemenki.

Upotreba

Lanenu vodu (otopinu) nanesite na očišćeno lice i vrat komadićem vate, pripazite malo u području oko očiju da vam tekućina ne uđe u njih. Kad se maska sasuši, nanesite ponovno i tako pet puta za redom. Kad se osuši i zadnji sloj, isperite masku mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Postupak ponavljati 12 dana za redom, rezultati će biti - fantastični!

Učinak

Maska će temeljito očistiti vašu kožu i ukloniti nečistoće, smanjiti velike pore, napraviti blagi piling i navlažiti kožu. Uz to će smanjiti višak sebuma na masnoj koži, spriječiti nastanak akni i usporiti nastanak bora. Naravno, fine bore oko očiju će gotovo potpuno ukloniti, a one veće ublažiti i zategnuti kožu lica.

Isprobajte, potrebno je samo malo discipline.

18.10.2015. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh