« Život
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
UGRIJTE SE

Kako se odjenuti za ekstremno hladno vrijeme

Kad temperature padnu ispod nule nije dovoljno samo obući zimsku jaknu i rukavice – evo nekoliko pravila toplog odijevanja

Kako se odjenuti za ekstremno hladno vrijeme
Kako se odjenuti za ekstremno hladno vrijeme (DeviantArt)
Više o

zima

,

odjeća

,

hladnoća

,

odijevanje

Puno ljudi misli da zna kako se odjenuti kad vani postane jako hladno, što često nije istina. Ovi savjeti zato će vam pomoći da budete sigurni i na vrlo niskim temperaturama, jer nositi dugački kaput i par rukavica nije dovoljno.

Kad se odijevate za ekstremno hladne dane, pravilo broj jedan je više slojeva odjeće. Prvi sloj bi trebao biti dugačko donje rublje. Termalne duge gaće i majice s dugačkim rukavima odlične su za zadržavanje topline. Ženske najlon čarape ispod odjeće također su veliki plus, pa čak i one tanje. Što je duži, svaki odjevni predmet je bolji kako biste zadržali više topline.

>> Odjeća je više od estetike

Kad je, pak, riječ o rukavicama, one bez prstiju su bolje od onih s prstima, osim ako se ne odijevate za neku svečanu prigodu. Iako vam zvuči kao da je obrnuto, bolje je imati mogućnost micanja prstiju i ruku jer tako više čuvate toplinu i održavate cirkulaciju. Nošenje kapa je također vrlo važno jer većina topline izlazi kroz ekstremitete, znači ruke noge i glavu. Od svih zimskih pokrivala za glavu najbolje su kape sa zaštitom za uši. (Savjeti.hr/metro-portal)

27.12.2010. 07:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh