« Život
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
PAZITE

Kako sami sebi uništavamo imunitet

Proljeće dolazi, a s njim i moguće alergije i problemi s imunitetom, stoga pokušajte izbjeći pogrešno ponašanje

Što NE treba raditi
Što NE treba raditi (Arhiva)
Više o

doručak

,

imunitet

,

vježbanje

,

jačanje imuniteta

Imunitet je važan zimi, no i dolaskom proljeća potrebno ga je osnažiti kako bi se pripremio za moguće alergije. No, nerijetko sami sebi kopamo jamu nekim svakodnevnim stvarima koje radimo pogrešno.

Recimo, ne jedemo doručak. Znamo da vam je tvrdnja da je doručak najvažniji obrok u danu već sigurno izašla na uši, ali osim što vam daje energiju, doručak igra veliku ulogu u općem zdravstvenom stanju. Zdrava je probava ključ imuniteta jer se u crijevima nalazi preko 60 posto antitijela koja se bore protiv infekcija - stoga, probiotik za doručak tjera bolesti.

Vježbanje jača imunološki sustav tjerajući bakterije iz pluća, smanjujući na taj način mogućnost obolijevanja, a uz to i pomaže pri boljoj cirkulaciji bijelih krvnih zrnaca i antitijela kroz cijeli organizam. Štoviše, povišenje tjelesne temperatura tijekom vježbanja pomaže u prevenciji razmnožavanja bakterija.

Vrijedi obratiti pažnju i na zaražene površine poput mobitela koji ima više bakterija od daske na WC-u, kao i radni stolovi, računalne tipkovnice, kvake, prekidači ... perite ruke često, ne baš opsesivno, naravno, ali dovoljno često da smanjite mogućnost zaraze. I da, ne grizite nokte ...

Za kraj, smirite temperament, jer burne reakcije podižu razinu stresa, preciznije, hormona kortizola u krvi koji onda uzrokuje povećanje razine šećera u krvi, što smanjuje učinkovitost i moć imunološkog sustava.

05.03.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh