« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana
STVARNO?

Kako sami sabotirate skidanje kilograma?

Postoji nekoliko navika na koje morate obratiti pažnju zato što potajno sabotiraju vaše mršavljenje

Ups?
Ups? (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

sabotaža

,

skidanje kilograma

Čini vam se da radite sve što možete, ali ipak nikako ne uspijevate izgubiti višak kilograma? Kada slobodno vrijeme posvetite mršavljenju, poprilično je razočaravajuće kada ne vidite rezulate nakon nekoliko tjedana. To bi moglo biti zato što često mijenjate vrste vježbi.

"Često mijenjanje treninga zvuči sjajno u teoriji, ali u konačnici može negativno utjecati na mršavljenje. Kada se odlučite za neki program vježbanja, prakticirajte ga barem mjesec dana da vidite ima li napretka", rekla je nutricionistkinja Marissa West za magazin Eat This, Not That.

Nikada ne treba pretjerivati u konzumiranju zdrave hrane. Neke zdrave namirnice imaju veliku količinu kalorija, tako da je kontrola porcija ključna.

"Iako su bademi i avokado zdravi i dalje su kalorični. Ukoliko ne kontrolirate porcije, vrlo je moguće da ćete pretjerati, pogotovo ako jedete namirnice iz vrećica", kazala je.

Nedostatak odmora isto tako sabotira vaše mršavljenje. Osjećaj umora je direktno povezan s debljanjem.

"Istraživanja su pokazala da premalo sna povećava želju za konzumiranjem hrane bogate ugljikohidratima. San pomaže vašem tijelu da se oporavi, sačuva energiju i obnovi mišiće", kazala je West.

Ukratko, pazite malo bolje na sebe, pa će i kile krenuti prema dolje...

17.06.2023. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.06.2023. 17:35
    treba paziti na kg dosta je 3 kg vise dobit ali onda spustit sta prije
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh