« Žene
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZA POČETNICE I ISKUSNE

Kako s kože ukloniti mrlje boje za kosu

Ako ste kojim slučajema same odlučile bojati kosu kod kuće između ostalog valja znati i kako ukloniti mrlje boje koje katkada ostanu na koži

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

kosa

,

koža

,

bojanje

,

Rosneft

,

VTB

Činjenica je da mnoge žene jednostavno ne mogu bez bojanja kose, ali upravo zato one najbolje znaju da je katkada moguće da mrlje od boje ostanu i na koži. A voda i sapun nerijetko nisu odgovarajuće rješenje za njihovo uklanjanje. Međutim, kao i uvijek i u svemu postoje određene metode uz pomoć kojih je moguće spriječiti i liječiti 'nuspojave' bojanja kose.

  • Prvo pokušajte vezati komad tkanine oko glave na način da prekrijete uši u čelo prije bojanja kose. Kad ste to učinili, nanesite malo losiona za tijelo na granicu na kojoj se dotiču kosa i koža. Tako ćete smanjiti zadržavanje i ostavljanje mrlja.
  • Ako boja nije iznimno jaka, malo tople vode i deterdženta bi trebalo ukloniti mrlje.
  • Ulje za bebe je sjajno oruđe za uklanjanje mrlja od boje. Nanesite malo ulja na mrlje i neka stoje namazane jednu noć. Sutradan ih samo isperite.
  • Pasta za zube također može pomoći. Nanesite malu količinu na mrlje i lagano utrljajte. Paste za zube su obično lagano abrazivne pa će ukloniti boju bez iritacije čak i na osjetljivoj koži.
  • Odstranjivač laka za nokte u svrhu skidanja mrlja od boje za kosu treba koristiti s oprezom. Nanesite malu količinu odstranjivača običnom vatom ili jastučićem od nje na manja područja kože i po mogućnosti što dalje od očiju. Vatom trljate mrlju, ali nemojte to raditi pregrubo i predugo.
  • Kombinacija 'sode bikarbone' i sredstva za pranje posuđa može biti dobro rješenje. Pomiješajte jednake dijelove sode i sredstva za pranje posuđa i dobit ćete sjajan odstranjivač mrlja od boje.
  • Pokušajte i s najobičnijom kremom za ruke.
  • Ako baš ne ide, otiđite u drogeriju ili salon za ljepotu i zatražite profesionalni odstranjivač mrlja.

 

Znate li možda još neke metode uklanjanja mrlja? Ako je odgovor potvrdan, podijelite ih s čitateljima Metroa u rubrici za komentare.

29.08.2010. 00:41:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ivana
    29.08.2010. 11:15
    Vatu sa malo vode namočiti u pepeo od cigareta.Time istrljati mrlje od boje za kosu i isprati
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh