Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2010. 00:41:00
ZA POČETNICE I ISKUSNE

Kako s kože ukloniti mrlje boje za kosu

Ako ste kojim slučajema same odlučile bojati kosu kod kuće između ostalog valja znati i kako ukloniti mrlje boje koje katkada ostanu na koži

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Činjenica je da mnoge žene jednostavno ne mogu bez bojanja kose, ali upravo zato one najbolje znaju da je katkada moguće da mrlje od boje ostanu i na koži. A voda i sapun nerijetko nisu odgovarajuće rješenje za njihovo uklanjanje. Međutim, kao i uvijek i u svemu postoje određene metode uz pomoć kojih je moguće spriječiti i liječiti 'nuspojave' bojanja kose.

  • Prvo pokušajte vezati komad tkanine oko glave na način da prekrijete uši u čelo prije bojanja kose. Kad ste to učinili, nanesite malo losiona za tijelo na granicu na kojoj se dotiču kosa i koža. Tako ćete smanjiti zadržavanje i ostavljanje mrlja.
  • Ako boja nije iznimno jaka, malo tople vode i deterdženta bi trebalo ukloniti mrlje.
  • Ulje za bebe je sjajno oruđe za uklanjanje mrlja od boje. Nanesite malo ulja na mrlje i neka stoje namazane jednu noć. Sutradan ih samo isperite.
  • Pasta za zube također može pomoći. Nanesite malu količinu na mrlje i lagano utrljajte. Paste za zube su obično lagano abrazivne pa će ukloniti boju bez iritacije čak i na osjetljivoj koži.
  • Odstranjivač laka za nokte u svrhu skidanja mrlja od boje za kosu treba koristiti s oprezom. Nanesite malu količinu odstranjivača običnom vatom ili jastučićem od nje na manja područja kože i po mogućnosti što dalje od očiju. Vatom trljate mrlju, ali nemojte to raditi pregrubo i predugo.
  • Kombinacija 'sode bikarbone' i sredstva za pranje posuđa može biti dobro rješenje. Pomiješajte jednake dijelove sode i sredstva za pranje posuđa i dobit ćete sjajan odstranjivač mrlja od boje.
  • Pokušajte i s najobičnijom kremom za ruke.
  • Ako baš ne ide, otiđite u drogeriju ili salon za ljepotu i zatražite profesionalni odstranjivač mrlja.

 

Znate li možda još neke metode uklanjanja mrlja? Ako je odgovor potvrdan, podijelite ih s čitateljima Metroa u rubrici za komentare.

29.08.2010. 00:41:00
http://metro-portal.hr/kako-s-koze-ukloniti-mrlje-boje-za-kosu/46942/