« Žene
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ISTRAŽIVANJE

Seks u pijanom stanju postaje sve veći problem kod žena

Zabrinjavajuće posljedice seksa pod utjecajem alkohola kod žena utvrđene su u novom britanskom istraživanju

Žena alkohol
Žena alkohol (Shutterstock)
Više o

seks

,

alkohol

,

pobačaj

,

pijanstvo i sex

,

pijanstvo

,

pilula za dan poslije

Gotovo 25.000 žena od 16 do 44 godina obuhvaćeno je studijom u kojoj su britanski znanstvenici istraživali povezanost alkoholizma i seksualnih aktivnosti kod žena, piše Daily Mail. Utvrđeno je da žene koje se u pijanom stanju upuštaju u seks češće ne kosite nikakvu zaštitu zbog čega imaju više pobačaja, a prvi spolni odnos doživljavaju ranije od djevojaka koje ne konzumiraju alkohol.

237 razloga zašto žene žele seks

Svaka peta žena navela je da puno ili pretjerano pije alkohol. Posljedica takvog ponašanja je nezaštićeni seks s promjenjivim partnerima zbog kojeg se većina žena osjeća loše nakon otrežnjenja. Kod žena koje često piju ujedno postoji 40% veća vjerojatnost da će u nekom trenutku svog života pobaciti.

U engleskim bolnicama je posljednjih godina porastao broj slučajeva u kojima žene u alkoholiziranom stanju usred noći od liječnika traže 'pilulu za dan poslije'. Znanstvenici su ustanovili da žene koje na tjedan popiju više od boce i pol vina i preko tri litre pive u 80% slučajeva posežu za 'pilulom za dan poslije'.

Također, broj žena koje se na prvi seks upuštaju pod utjecajem alkohola raste iz godine u godinu.

31.08.2010. 08:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh