« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako pojačati rast kose

Manjak kose na glavi ne pogađa samo muškarce, pa nije loše poslušati par savjeta stručnjaka koji će vam pomoći da imate bujnu i gustu kosu

Bujna i zdrava kosa
Bujna i zdrava kosa (Arhiva)
Više o

kosa

,

savjeti

,

rast kose

,

zdrava kosa

,

bujna kosa

Bujna i gusta kosa san je svake žene i muškarca, no često to nije slučaj. Ako imate problema sa stalnim ispadanjem kose, jedino što će vam pomoći je posjet liječniku koji će ustanoviti u čemu je problem, a ako biste samo željeli jaču i ljepšu kosu, savjeti su tu.

Rep ili punđa mogu oslabiti kosu i zatezati je na tjemenu, što će uzrokovati pojačano ispadanje i slabljenje kose, koja će stalno pucati. Jedino što se može preporučiti je da takvu frizuru ne nosite kad ste kod kuće.

>> Zdrava prehrana za zdravu kosu >>

Rast kose potiču proteini, cink, željezo i vitamin B, pa ako toga nema dovoljno u vašoj prehrani, vrijeme je da promijenite navike i u tanjuru ugostite više cikle, mesa i zelenog povrća. Vitamin B možete uzimati i kao dodatak prehrani.

>> 5 mitova o njezi kose >>

Vlasište također treba njegovati, pa par puta tjedno izmasirajte vlasište i utrljajte ulje od čička koje če potaknuti rast kose, a prije toga sjajno je napraviti domaći piling od jedne žličice mljevene kave i dvije žlice maslinovog ulja.

06.02.2015. 12:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh