« Život
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
ZANIMLJIVO

Kako poboljšati produktivnost

Nema boljeg radnog dana nego kada nam posao u neku ruku bude zabavan. To možemo postići tako da se bavimo onime što volimo raditi, onime što nas privlači i .. na još par načina

Budite i vi Supermen na poslu :)
Budite i vi Supermen na poslu :) (Arhiva)
Više o

produktivnost

,

bolja produktivnost

,

savjeti

Produktivnost. Ona nam često zadaje probleme pri poslovnim zahvatima bilo koje vrste. Posebice u ovim postblagdanskim danima kada se trebamo trgnuti iz neke ugodne letargije te krenuti raditi. Doduše neki su već počeli sa spajanjima vikenda, tako da je prijeko potrebno već na samom početku godine tupiti o tome.

Nema boljeg radnog dana nego kada nam posao u neku ruku bude zabavan. To možemo postići tako da se bavimo onime što volimo raditi, onime što nas privlači i interesno je područje našeg života, ali isto tako zabavni aspekt poslovnim zadacima možemo postići jednostavnim tehnikama koje nas uveseljavaju.

Pokušajte sve pretvoriti u izazov

Bez obzira na količinu i vrstu posla svaki se zadatak može gledati ako svojevrsni izazov. Bez obzira čime se bavili. Recimo slanje mailova, komunikacija s klijentima, pisanje faktura, briga oko naplate, priprema završnih knjiga, posjet poreznoj... Da sve to može postati splet izazova.

Osobno ne volim birokraciju, ne volim poreznu, ne volim papirologiju, u tom segmentu mog poslovnog života vlada kaos. No, ako svaki dan odredim pola sata ili sat vremena te pretvorim taj dio u određeni izazov, to mi postaje manje naporno. Recimo, danas želim u sat vremena posložiti sve ulazne fakture od protekle godine na jednu hrpu. Ako uspješno završim izazov, slijedi nagrada. Nagrada može biti bombončić, a može biti i pola sata igranja Fallouta 4 ;). Sutra ponavljam priču s nekim drugim zadacima.

Poboljšajte si fokusiranje na zadatke

Evo pišem ovaj članak, pokušavam se fokusirati, a supruga odlučila uzet usisivač u ruke i usisati prašinu s podova. U 10:00 joj dolazi kolegica s posla na druženje. Sad je 9:30. Moj ured je u stanu i bez obzira koliko vrata zatvorio ne postoji idealna zvučna izolacija. Što mogu? Slušalice i glazba.

Da, puštanje glazbe u ovom trenutku me smiruje, eliminira iritantan zvuk usisivača i barem djelomično fokusira na posao.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

10.01.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh