« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
POLAKO I ...

Kako pametno piti alkohol

Iako je teško reći da je piti alkohol pametno, on ipak ima neke pozitivne učinke na zdravlje ako se konzumira umjereno, pa evo par savjeta

Kako piti i ostati priseban
Kako piti i ostati priseban (Shutterstock)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

alkohol

,

Ritam

,

kako piti

Alkohol nije baš uvijek najbolji izbor pića, jer iako jedna do dvije doze dnevno muškarcima neće naškoditi, štoviše, donijet će i neke koristi (ženama jedna doza, drage dame), no kad se nađete u situaciji da znate da će vas društvo povesti u krivom smjeru, ne zaboravite na ove savjete.

Dakle, za početak morate paziti na ritam ispijanja pića. Tu se čak i oni iskusniji znaju zaigrati i precijeniti svoje mogućnosti, pa primjenite stari prokušani recept - krenite s lakšim pićem prema žešćem i vratite se natrag na lakša. 

Svaki pravi muškarac zna da se pića trebaju kombinirati s vodom po receptu jedno piće, jedna čaša vode - oni koji će vam se na početku smijati uskoro će završiti kao anegdote na snimkama na Fejsu i YouTube, a vi ćete biti pametni i omogućiti svojim bubrezima da budu dobro hidrirani i rade svoj posao. Uz sve to, sutra nećete imati mamurluk!

Vjerojatno znate da se ne pije na prazan želudac, no ako ste i započeli tako, što prije uzmite pauzu za jelo. Na tulumima/domjencima/zabavama uvijek ima neke hrane, pa lijepo sjednite i pojedite nešto, a kruha najviše - on će u trbuhu apsorbirati višak alkohola. Zalogaj ili dva su obavezni i prilikom promjene vrste pića.

I da, za kraj ono što svakom iskusnom partijaneru uvijek zvoni u glavi - NE VOZI KAD PIJEŠ!

11.01.2015. 16:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh