Kako napraviti najbolju puricu s mlincima
Purica s mlincima gotovo da je pravilo u većem dijelu zemlje za božićni ručak, pa evo kako ćemo je pripremiti što boljom i ukusnijom
Božićni ručak jednostavno ne može proći bez purice s mlincima, iako se u zadnje vrijeme jedu i patke prlično često.
Naravno, to znači da se treba dignuti na vrijeme i sve pripremiti na način koji je i vama i vašoj obitelji najdraži - a mi vam želimo pomoći savjetima kako bi purica bila sjajan ručak koji ćete prepričavati godinama.
Dakle, evo što vam treba....
Sastojci
1 purica
200 ml bijelog vina
1/2 litre pilećeg temeljca
2 glavice crvenog luka
1 stapka celera
pola jabuke
2 do 3 mrkve
maslinovo ulje
bosiljak, ružmarin i drugi začini po želji
sol, papar
Priprema:
Luk, mrkvu i celer narežite na velike komade, stavite u protvan za pečenje, preko njega stavite rešetku i dodajte vino i pileći temeljac. Puricu, koju ste već dan prije dobro nasolili dodatno zapaprite i začinite podizanjem kože - utrljajte začine i maslinovo ulje pažljivo da kožica ostane cijela. U slučaju da niste sigurni da ćete to dobro napraviti, odlučite se za sigurniju varijantu i utrljajte u kožu.
Polovicu jabuke i glavice crvenog luka stavite u puricu kao nadjev, jer ćete na taj način zadržati njenu vlažnost iznutra. Dodatni savjeti - krila okrenite da ne zagore, a batke povežite zajedno komadom uzice.
>> Savjeti za savršen božićni ručak >>
Puricu stavite na pripremljenu rešetku kad se pećnica zagrije na 175 stupnjeva.
Koliko dugo treba peći? Prokušani recept je jednostavan - za svaki kilogram purice pola sata pečenja.
Naravno, nekoliko puta otvorite pećnicu i velikom žlicom zagrabite sokove od pečenja iz lima ispod purice pa je dobro prelijte.
Evo i videa koji će vam sve detaljno objasniti, dobar tek!
Novi komentar