« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PUT DO SNOVA

Kako na najlakši način ispuniti životne ciljeve

Čovjek se zna pogubiti u svim svojim pustim željama i planovima, što u konačnici ima za posljedicu da prioriteti jednostavno iščeznu iz vidika

Fotografija vijesti
Više o

sreća

,

savjeti

,

realnost

,

smisao života

,

prioriteti

,

životni ciljevi

,

rok

Svakim danom, tjednom ili mjesecom sve smo bliže i bliže ostvarenju svojih ciljeva, no da li još uvijek imate sve svoje ciljeve na vidiku? Čovjek se zna pogubiti u svim pustim željama i planovima, te iz vidika izgubi sve svoje prioritete.

Ljudi koji imaju jasno postavljene ciljeve u svom životu teže će izgubiti smisao prioriteta koje su zacrtali u svom životu, piše w2w.

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vas uputiti kako da što uspješnije ostvarite vaše zacrtane ciljeve.

Napravite cilj koji se može mjeriti

Takva odluka će vam pomoći da točno znate kada ste dosegli svoj cilj. Stoga bi vaši ciljevi trebali imati brojeve, primjerice, u mjesec dana izaći ću sa partnerom na tri četiri spoja, ili donesete odluku da će te smršaviti pet kilograma, ili učiti ću svaki dan tri sata. Takve odluke će vam pomoći da na kraju zadanog vremena sagledate stvari i kažete: "Da, ostvareno je sve zadano", ili Ne, ovo je bio totalni podbačaj".

Dajte si rok

"Kupiti ću novi auto do 23. prosinca, ili izgubit ću deset kila do Božića, ili pospremit ću nagomilanu hrpu nepotrebnih stvari iz ostave do 26. travnja". Ne samo da vas stavljanje roka motivira da obavite zadane stvari, nego je još jedan sjajan način na koji možete mjeriti postizanje zadanog cilja.

Budite realni

Lako je napraviti dugačak popis ciljeva, no imajte na umu da što si manje zadajete ciljeva lakše ćete ih sve ispuniti. Stoga, radije imajte najviše deset aktualnih ciljeva, a kako vrijeme prolazi, ciljeve koje ste dosegli izbrišite sa popisa, te dodajte nove. Prvi na listi bi trebali biti vama najvažniji ciljevi.

Dnevna rekapitulacija

Kako bi si povećali šanse da dosegnete svoje ciljeve, trebali bi napraviti popis i staviti ga na vidljivo mjesto. Svakodnevni pogled na zacrtane ciljeve bit će izvrstan podsjetnik na vaše zacrtane prioritete te će vam dati dodatne snage da dosegnete konačni cilj.

Proslavite

Nagradite se kada dosegnete jedan od zacrtanih ciljeva jer ste postigli osoban trijumf. Iako je dosegnuti cilj sam po sebi nagrada, počastite se odlaskom u kino ili tretmanom u nekom wellness centru.
12.10.2011. 19:02:16
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sportska
    13.10.2011. 01:42
    najbolje bez cilja tumarati
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh