« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
STVARNO?

Kako jesti kruh i mršaviti?

Mnogi registrirani dijetetičari istaknuli su mnogo načina na koje vam kruh može pomoći da izgubite neželjene kilograme

Samo malo pripazite...
Samo malo pripazite... (Arhiva)
Više o

kruh

,

mršavljenje

,

skidanje kilograma

Ugljikohidrate stalno napadaju kako su nezdravi i sve je više dijeta s malo ugljikohidrata da bi čovjek pomislio da se stvarno radi o ozbiljnom problemu... što ipak nije toliko velik. Recimo, šnite kruha s kajganom je i dalje sasvim OK doručak.

Zapravo, mnogi registrirani dijetetičari istaknuli su mnogo načina na koje vam kruh može pomoći da izgubite neželjene kilograme.

"Prvo - kruh zadovoljava. Pogotovo kad se tostira", kaže Frances Largeman-Roth, stručnjakinja za prehranu. "Ako ste izbacili ugljikohidrate kako bi smršavili to se često manifestira tako da vaše tijelo i mozak žude za njima. Bolje je svjesno uključiti ugljikohidrate u svoje obroke kako biste potaknuli zadovoljstvo i serotonin. Manja je vjerojatnost da ćete posegnuti za nezdravim grickalicama ako se osjećate zadovoljno", kaže.

>> Ugljikohidrati koje možete uvijek jesti >>

Naposljetku, najbitnije kakvu vrstu kruha konzumirate. Onaj od cjelovitih žitarica može pomoći pri mršavljenju. U nastavku su pobrojani načini kako točno kruh pomaže u gubljenju kilograma.

Bolje probavno zdravlje - uz osjećaj sitosti, jedan od najvažnijih aspekata jedenja hrane bogate vlaknima je kako vlakna igraju važnu ulogu u vašem cjelokupnom zdravlju crijeva, što je ključna komponenta u promicanju zdrave probave, prema Johns Hopkins Medicine. Uz cjelovite žitarice bogate vlaknima, Goodson ističe da su ove vrste kruha pune i drugih korisnih hranjivih sastojaka za zdravlje vašeg tijela, poput vitamina B skupine, folata, željeza, magnezija, mangana i cinka.

>> Masnoće ne debljaju, već ugljikohidrati >>

Dobivate dozu vlakana - zbog vlakana u kruhu se osjećate sito. Tradicionalni "bijeli" kruh nije tako zasitan jer se prirodne cjelovite žitarice, uključujući vlakna, uklanjaju iz pšenice tijekom obrade. Kruh od cjelovitih žitarica i dalje sadrži one hranjive sastojke - posebno vlakna, koja se smatraju najboljom stvari za jesti za mršavljenje.

Duže se osjećate sitima - "Mnogi ljudi izbjegavaju žitarice zbog straha od debljanja, ali zapravo nema potrebe", kaže dr. Lisa Young. "Kruh od cjelovitih žitarica (poput cjelovite pšenice, zobi ili proklijalog zrna) zasićen je i sadrži vlakna koja će vas satima zadovoljiti. Preskočite rafinirani bijeli kruh, uključujući kiflice".

Može spriječiti prejedanje - prilično je jednostavno - ako se nakon nekog obroka dulje osjećate sitima, manja je vjerojatnost da ćete grickati nešto između obroka. "Vrste kruha od cjelovitih žitarica imaju visok udio prehrambenih vlakana", kaže dijetetičar Edie Reads. "To vam daje osjećaj sitosti dulje, tako da vam svakih nekoliko sati ne zatrebaju grickalice".

>> Ugljikohidrati koji su dobri za vaš struk >>

Odličan je dodatak drugim namirnicama - biste li zgnječili pola avokada i pojeli ga žlicom? Vjerojatno ne. Ali svakako biste ga namazali na krišku kruha od cjelovitih žitarica.

Best ističe da kruh od cjelovitih žitarica može biti jednostavan način da svom obroku dodate još zasitnije, hranjivije hrane koju bez njega inače ne biste dobili.

Ona preporučuje avokado i jaja kao i mazanje maslaca od orašastih plodova i dodavanje malo narezane banane također omogućuje jednostavan i zasitan međuobrok, piše Eat this.

06.05.2021. 10:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh