« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
BRRR

Kako izliječiti prehladu?

S dolaskom hladnijeg vremena lakše se preladimo, a svatko kod kuće ima nekoliko pripravaka koji vam mogu pomoći u borbi protiv kašlja i prehlade

I vi ste se prehladili?
I vi ste se prehladili? (Arhiva)
Više o

prehlada

,

kašalj

,

šmrcanje

Prehlada ide ruku pod ruku s kašljem i nije pretjerano draga nikome - a opet, svi se nekako uvijek prehladimo baš kad smo mislili da ćemo barem ove godine proći bez toga.

Naravno, razloga je mali milijun, obično pravi nisu među onima koje mislimo na prvu, no kako je - tako je... prehlada je tu i što bi trebalo napraviti kako bi otišla?

Evo par lakih savjeta koji će većini ljudi pomoći da prestanu kašljati i šmrcati...

Med - med ima opuštajuće i ublažujuće učinke pa možete dodati med u čaj ili pojesti žličicu meda. Ako vaše dijete ima prehladu i muči ga kašalj, a starije je od pet godina, možete mu dati žlicu meda pomiješanu s cimetom.

>> Može li vas prehlada spasiti covida-19? >>

Mlijeko s kurkumom - kurkuma ima antiseptička svojstva, navodi Times of India, pa je odlična za borbu protiv virusnih infekcija kao što su prehlada i kašalj. Dodajte malo kurkume u prahu u čašu toplog mlijeka i popijeto to svaku večer. To će ublažiti bolove u grlu, a pomoći će i kod curenja nosa.

Para - ako vas muči prehlada ili imate poteškoće s disanjem, para je idealno rješenje. Zagrijte vodu u širokoj posudi i inhalirajte paru oko 10 do 15 minuta. U vodu možete dodati i eukaliptusovo ulje.

Sjemenke rogača - sjemenke rogača prokuhajte u vodi. Osim kod kašlja, sjemenke rogača pomažu i u ublažavanju plućne kongestije.

>> Zašto prehlada i gripa napadaju zimi? >>

Sol - u čašu tople vode dodajte žličicu soli, a zatim tu tekućinu koristite za ispiranje grla. Poželjno bi bilo dva puta dnevno ispirati grlo slanom vodom. Ovo posebno pomaže kada imate bolno grlo.

17.09.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.09.2021. 22:12
    Sol da
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh