« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
BOME...

Koliko je dobar rad od kuće?

Rad od kuće mogao bi poboljšati kvalitetu življenja za osobe koje pate od migrena, kažu njemački znanstvenici

A da radite od doma?
A da radite od doma? (Arhiva)
Više o

migrena

,

rad od kuće

Vjerovali ili ne, rad od kuće i migrene imaju popriličnu vezu, štoviše, što više radite od kuće, manja je šansa da će vas uloviti migrena.

Studija talijanskih stručnjaka u kojoj su sudjelovale osobe koje pate od migrena pokazala je da su tijekom 'lockdowna', kada su radili od kuće, njihove migrene trajale kraće, da su bile manje intenzivne i da su zahtijevale uzimanje manjih doza lijekova. Pojasnili su da je to dijelom i zbog toga što sami napadi migrene nisu trajali toliko dugo.

Pretpostavljamo da se spomenuto poboljšanje može pripisati udaljenosti od radnog mjesta i stresa te mogućnosti raspolaganja vremenom na drukčiji način", kažu autori studije čiji su rezultati objavljeni u kolovozu u stručnome časopisu Neurological Sciences.

>> Kako na prirodan način pobijediti migrenu >>

"I ranije studije ukazuju na to da je fleksibilno radno vrijeme najbolji dio rada na daljinu jer ljudima omogućuje da posao obavljaju u skladu sa svojim potrebama i bioritmom", smatraju znanstvenici.

Ovo je iznimno važno za osobe koje pate od migrena i radom od kuće izbjegavaju izloženost faktorima koji napade migrene mogu pojačati i produljiti.

>> Migrena povećava rizik od srčanog udara >>

Njemačka udruga neurologa DGN u svjetlu rezultata talijanske studije ističe kako je otprije poznato da su i stres i buka snažni pokretači migrene.

I jedno i drugo nemoguće je izbjeći, primjerice, osobama koje rade u uredima otvorenog tipa.

Ako su osobe koje pate od migrena u poziciji da prekinu posao i uzmu pauzu na samom početku razvoja migrene, to bi moglo pridonijeti smanjenju intenziteta i duljine boli.

>> Veza migrena i kave >>

Ovakav stalni 'scenarij' rada od kuće, čak i kad se stopa infekcija smanji do te mjere da se većina kolega može vratiti u ured, mogao bi uvelike pomoći svima koji pate od migrena, smatraju neurolozi DGN -a.

17.09.2021. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh