« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako elegantno promijeniti temu razgovora

Sigurno ste se nebrojeno puta našli u situaciji da razgovor krene u smjeru koji se vama osobno ne sviđa - evo kako ćete ga vratiti tamo gdje se osjećate najbolje

Kad stvari krenu krivim tokom - vratite ih natrag!
Kad stvari krenu krivim tokom - vratite ih natrag! (Shutterstock)
Više o

razgovor

,

tema razgovora

,

promjena teme

Vrlo vjerojatno se slijedeća situacija dogodila svima nama. Situacija kojoj je potrebnaelegantna promjena teme razgovora. Recimo da se nalazimo u nekom društvu, privatno ili poslovno, te razgovaramo. Razgovaramo o nekoj temi koja možda je, a možda i nije sjela baš svakom članu našeg društva.

Odjednom jedan sudionik razgovora, naš prijatelj, poznanik, nije ni bitno, promijeni temu razgovora. Promjena je toliko drastična da dio društva pomalo ostane zatečen, dok se kod drugog dijela osjeti pojačana napetost zbog skretanja s teme.

Osoba koja je načela novu temu nastavlja je razvijati bez obzira o ostatku društva. Napetost unutar društva je već alarmantna.

Tu sada nastupamo mi i naša vještina elegantne promijene teme na onu koja se vodila prije. Naš cilj je smanjiti novonastalu napetost unutar društva. Dovoljna je dakle lagana intervencija, u pravom trenutku, da bi se napetost smirila i društvo vratilo u stanje opuštenijeg razgovora.

Uspješno smo jednu napetu i pomalo neželjenu temu razgovora, a bez oštrih zavoja, promijenili ili vratili u neku poželjnu i opušteniju. Vještina ja to koju će cijeniti svi članovi našeg društva, pa i osoba, koja je možda nesvjesno, započela tu napetu temu.

Sve savjete pročitajte na portalu Gentleman.hr

13.08.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh