« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
ZNATE LI?

Kako doručak skida kilograme?

Doručak ide ruku pod ruku sa zdravim životnim stilom, pa ako ga preskočite, riskirate da skapavate od gladi do ručka

Zobena kaša je najbolji doručak
Zobena kaša je najbolji doručak (Arhiva)
Više o

doručak

,

mršavljenje

,

savjeti

Doručak je prvi korak ka dvije stvari - zdravom životu i mršavljenju, vjerovali ili ne. Ipak, bez obzira na činjenicu da je prva stvar općepoznata, većina će ljudi kad krene na dijetu prvo iz plana prehrane izbaciti upravo ovaj obrok. 

Upravo iz tog razloga nutricionisti inzistiraju na doručku, ali ne bilo kakvom. "Važno je kakvu hranu jedete. Doručak ide ruku pod ruku sa zdravim životnim stilom. Ako ga preskočite riskirate da skapavate od gladi do ručka, što nije dobro", kaže nutricionistkinja Suzy Weems.  

Što se jede za doručak?

Najnovije preporuke su da se za doručak jede zobena kaša. Prednost zobene kaše je u tome što nas dugo drži sitima te obiluje vlaknima koji potiču probavu i čuvaju crijeva. 

"Konzumacija doručka koji sadrži zobenu kašu, tri sata prije treninga, učinit će da tijekom treninga sagorite više masti", otklriva Weems.

Razlog tome je što zobena kaša sadrži ugljikohidrate koji se sporo probavljaju i ne podižu naglo razinu šećera u krvi.

"Inzulin igra veliku ulogu u skladištenju masti u tijelu. Niža razina šećera u krvi potaknut će sagorjevanje masnoća", dodaje nutricionistkinja. Zbog toga su zobene pahuljice sajajn izbor, osobito za one koji vole jesti nešto toplo za doručak. 

Možete ih samo kratko prokuhati u vodi i pustiti da se malo ohlade pa pojesti. Ako su vam takve bezukusne, obogatite ih orašastim plodovima, cimetom, jabukom i žličicom meda. 

14.05.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh