« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
BLISKA BUDUĆNOST

Kako će funkcionirati kompjuteri nove generacije?

POGLEDAJTE VIDEO - Ove fascinantne snimke pokazuju kako će ljudi međudjelovati s kompjuterima koristeći današnju tehnologiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Youtube)
Više o

budućnost

,

operativni sustav

,

kompjuter

Tzv. ˝prostorni operativni sustav˝ omogućuje korisniku da se kreće trodimenzionalno unutar radnog prostora koji je projiciran na veliki ekran. To je moguće upotrebom specijalnih rukavica sa senzorima. Umjesto korištenja miša i tipkovnice, možete se kretati radnim prostorom trodimenzionalnoj sferi što daje puno veću fleksibilnost u odnosu na standardne kompjutere.

>> Telepatski kompjuter može čitati vaše misli

Ideju je razvio John Underkoffler, jedan od znanstvenih savjetnika za sf film ˝Minority Report˝, a nastavio je s istraživanjima nakon što je 2002. Steven Spielberg završio snimanje. On tvrdi da se u periodu od 25 godina, nakon izuma Macintosha koji je bitno promijenio pristup kompjuteru, operativni sustav vrlo malo mijenjao. Premda su softver i web programi značajno poboljšani, način interakcije s kompjuterom ostao je isti.

>> Deset kompjuterskih virusa koji su uzdrmali svijet

U zadivljujćoj demonstraciji na konferenciji koju je organizirala TED (Technology Entertainment and Design) grupa u SAD-u, Underkoffler je pokazao kako bi stvari mogle funkcionirati u 21. stoljeću.

17.06.2010. 08:47:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Posao 123
    08.03.2012. 20:40
    super su ideje nadam se da čemo uskoro imati priliku vidjeti to i uživati u tome
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh