« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
POTROŠAČKO LUDILO

Neviđena navala na novi iPhone srušila stranice Applea

Novi iPhone u prodavaonicama Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Japana i SAD-a pojavit će se 24. lipnja

iPhone
iPhone (Getty Images)
Više o

Apple

,

novi iPhone

,

samopuzdanje

Obožavatelji iPhonea zagušili su Appleove internetske stranice, nastojeći se predbilježiti za najnoviju verziju tog uređaja, priopćeno je iz te tehnološke tvrtke.

Broj predbilježbi blokirao je Appleove internetske trgovine diljem svijeta slijedom odluke o njihovom zaprimanju 10 dana prije lansiranja iPhone 4 24. lipnja u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Japanu i SAD-u..

Apple je u priopćenju objavljenom u srijedu naveo da je u utorak primio 600.000 predbilježbi za novi telefon, što je "najveći broj predbilježbi koje je Apple ikada primio u jednom danu i daleko veći nego što smo očekivali". Kompanija se ispričala svima koji su naišli na teškoće kao i onima koji su zbog toga odustali od predbilježbe.

U Njemačkoj je glasnogovornik Deutsche Telekoma rekao da je "navala na internetsku stranicu ogromna. Potražnja je bila 10 puta veća nego prilikom lansiranja prethodnog modela 3Gs".

Navala je loš znak za sve one koji želi imati najnoviji iPhone u rukama sljedeći četvrtak, kada je zakazan početak isporuka.

"Moguće je da nećemo moći ispuniti sve zahtjeve odmah", kazao je glasnogovornik DT-a. Čini se da Apple zaostaje u proizvodnji. "Odobreno nam je daleko manje telefona nego što smo naručili".

Novi Appleov proizvod stoji 199 dolara kada je riječ o modelu od 16 gigabajta, te 299 dolara za model od 32 gigabajta.

Od lansiranja iPhonea 2007. tvrtka ih je prodala više od 50 milijuna.(hina/metro-portal)

17.06.2010. 12:10:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Pero
    17.06.2010. 17:39
    ne mogu isporučiti tolik broj mobitela jer su se radnici kineske tvrtke koja im radi iPhone počeli ubijati, radi se o Foxconnu btw...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh