« Žene
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
VARAJ ME NJEŽNO

Kako biti dobra ljubavnica oženjenom muškarcu

Ukoliko ste se i sami našli u sličnoj situaciji, možda vam ovih nekoliko savjeta pomogne da izbjegnete brojne zamke i probleme u koje je vrlo lako upasti

Fotografija vijesti
Više o

bračna nevjera

,

ljubavnice

,

razvod braka

,

muškarci i žene

,

ljubavnici

,

bračna prijevara

Za prijevaru je potrebno dvoje, kaže stara i mudra izreka. Kad se priča o ovoj temi, uglavnom ju obrađujemo kroz mušku sferu, pokušavajući shvatiti zašto muškarci u sretnim ili manje sretnim brakovima varaju svoje supruge i na taj način nepovratno uništavaju život sebi, ali i cijeloj obitelji.

S druge strane, o samim ljubavnicama se uglavnom rijetko i malo govori, kao da su te žene samo muškarčev objekt ili sredstvo koje koristi da postigne nekakav krajnji cilj.

Prema jednom američkom istraživanju, čak 96 posto žena koje su u jednom trenutku svog života bile ljubavnice nekom oženjenom muškarcu duboko žale zbog toga, tvrdeći kako je to malo ljubavi i seksa bilo apsolutno previsoka cijena za sve ono loše što je takav odnos ubrzo iznjedrio.

Ukoliko ste se i sami našli ili se nalazite u sličnoj situaciji, možda vam ovih nekoliko savjeta pomogne da saberete svoje misli i izbjegnete brojne zamke i probleme u koje je vrlo lako upasti.

1. Nemojte brkati seks i ljubav

Prvo pravilo svakog dobrog ljubavničkog odnosa trebalo bi biti i jedno od najočitijih, ali tomu uglavnom baš i nije tako. Štoviše, upravo zbog kršenja ovog ključnog pravila mnoge ljubavnice na kraju iz takvog odnosa izlaze povrijeđene ili posramljene.

Samo zbog toga što je muškarac spreman s vama dijeliti svoj tijelo nipošto ne znači da će isto učiniti i sa svojim srcem. Muškarci jednostavno ne povezuju svoje emocije sa seksom, dok je kod žena situacija često suprotna. Upravo zbog toga muška opravdanja da se radilo samo o seksu, jednom kad ih supruge uhvate u prijevari, ženama gotovo ništa ne znače.

2. Ne njuškajte po njegovom životu izvan vašeg kreveta

Još jedna vrlo česta greška koju čine ljubavnice, a uglavnom je recept za pravu katastrofu. Ukoliko ne želite otvoriti pravu Pandorinu kutiju, klonite se njuškanja i istraživanja njegovog privatnog života ili onoga kojeg vodi kad jednom napusti vašu postelju. To će samo narušiti vaš (ionako delikatan) odnos, a neće vam donijeti niti jednu jedinu pozitivnu stvar.

3. I vi možete imati ljubavnike

Nije li monogamni ljubavnički odnos zapravo potpuni paradoks? Kako stvar koja se temelji na nevjeri može biti monogamna ili, još gore, otkud nekome pravo da od vas traži da spavate isključivo s njim?

Ljubavnički je odnos nužno privremene prirode, budući da u većini slučajeva završi prekidom, a u manjem broju slučajeva prijeđe u nešto više. Nemojte niti jedne sekunde oklijevati da i vi njega „prevarite" s nekim novim ljubavnikom. Život je prekratak da se brinete oko takvih banalnih stvari.

4. Nemojte prihvaćati njegove darove

Neki su autori spremni ići toliko daleko i izjednačiti ljubavnicu koja redovito prima darove ili druge materijalne znakove pažnje od strane oženjenog muškarca s kojim spava s ženama „lakog morala", odnosno prostitutkama.

Mi nećemo biti toliko isključivi, ali svejedno smatramo da prihvaćanje darova šalje pogrešnu poruku i može imati katastrofalan utjecaj na vaše samopouzdanje i samopoštovanje. Isto tako, činjenica da troši puno novaca na vas i vaš luksuz nužno znači da će ti novci negdje nedostajati, možda baš njegovoj djeci za odjeću ili školu.

Uostalom, vi ste s njime zbog fizičke pažnje i zadovoljstva koji vam daje i to je uzajaman odnos, ne trebate to „pojačavati" darovima.

5. Bježanje glavom bez obzira kad vam kaže da je spreman napustiti suprugu

Ovo vrijedi za one kojima krajnji cilj nije da muškarac zamijeni svoju dotadašnju obitelj sa svojom novom ljubavnicom, već samo neobavezni seksualni odnos s pouzdanim ljubavnikom. S druge strane, većina ljubavnica ipak, svjesno ili podsvjesno, na kraju želi da muškarac napusti svoju obitelj i bude s njima.

Ljubavnice koje nemaju nikakvu namjeru da se skrase s takvim muškarcem su najgore, budući da uglavnom takvoj osobi svejedno razruše obitelj, a onda se pokušavaju elegantno izvući iz svega, kao da se ništa nije dogodilo. Nemojte biti jedna od tih.

6. Jednom nevjeran, uvijek nevjeran

Nažalost, čak i ukoliko sve na kraju nekim čudom završi dobro za sve strane (što gotovo nikad nije tako), ova će vas misao proganjati do kraja života. Kako se vezati za čovjeka koji je sustavno varao suprugu i/ili uništio obitelj zbog seksa/utjehe/ljubavi koju ste mu vi pružili? Još važnije, može li se takvoj osobi potpuno i bezrezervno vjerovati?

Mnogi su skloni tvrditi da je varalica uvijek varalica. Na kraju krajeva, mogu li dvoje ljudi čija je veza nastala na ruševinama neke druge veze ikada biti potpuno sretni i bez žaljenja gledati na sve što su napravili?

Sva su ova pitanja nešto što se svaka ljubavnica prije ili poslije mora zapitati. Nažalost, pravi odgovor na to sebi možete dati samo vi.

02.12.2011. 10:49:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    02.12.2011. 17:40
    Ovo bi trebalo tiskati i djeliti kao letke
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh