« Žene
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
PREŽIVJETI PREKID

Pogreške koje morate izbjeći nakon prekida

Za slomljeno srce još uvijek nije izmišljen lijek koji brzo i efikasno liječi njegove simptome, ali u borbi s tugom niste potpuno bespomoćni

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

prekid veze

,

ljubavne veze

,

bivši

Slomljeno vam je srce. Vaše su misli zaokupljene tugom, samoćom i osjećajem goleme praznine. Nažalost, za slomljeno srce još uvijek nije izmišljen lijek koji brzo i efikasno liječi njegove simptome, ali u borbi s tugom niste potpuno bespomoćni. Slijedite ovih nekoliko savjeta i puni samopouzdanja okrenite jednu novu stranicu u svom životu.

1. Ostavite se hrane, alkoholnih pića ili lijekova

Znamo da ste tužni, ali suprotno uvriježenom mišljenju, utjeha se ne krije na dnu vrećice čipsa, boce votke ili kutije s lijekovima. Isto tako, iako nam popularna kultura ponekad sugerira drukčije, nema ništa simpatičnoga niti poetskoga u žaljenju samoga sebe kroz nezdrave životne navike. Čokoloada s keksom ili alkohol mogu vam priuštiti privremeno olakšanje od boli koju osjećate, ali budite sigurni da će se ona prije ili poslije vratiti, i to s kamatama. Što duže izbjegavati suočavanje s teškim mislima i osjećajem tuga, to će vam duže trebati da se od njih uspješno i oporavite.

2. Izbjegavajte tračanje bivšeg

Možda vam se čini kako će pričanje o  svemu što vam je smetalo u vezi i kod bivšeg pomoći da ga brže prebolite, ali tomu baš i nije tako. Osim toga, vrlo lako možete upasti u zamku da djelujete sitničavo i banalno. Isto tako, ukoliko imate puno pogrdnih riječi za bivšega, što to na kraju govori o vama, osobi koja je bila s njime mjesecima ili godinama? Jednostavno, izbjegavajte bilo kakav oblik pasivne ili direktne agresije i izađite iz te neugodne životne epizode bez nepotrebnih podbadanja, podignute glave.

3. Ne osvećujte se seksom s drugim ljudima

Iako je pronalaženje nove ljubavi dobar način da završite jednu ružnu priču i počnete neku novu i ljepšu, traženje utjehe ili osvete u naručju drugog muškarca odmah nakon prekida dugoročno je loša navika, i to ponajviše za vas same. Osvećivanje osobi s kojom ste proveli godine u vezi avanturama za jednu noć s nepoznatim (ili slabo poznatim) muškarcima šalje iznimno negativnu poruku o vama i vašem samopoštovanju. Ovo vrijedi čak i u situaciji da ste vezu prekinuli zbog toga što vas je bivši varao s drugim djevojkama - želite li se doista spuštati na tu razinu?

4. Nemojte sjediti doma i žaliti samu sebe

Kao što smo već rekli, zaboravite filmove i romane, ali nema ničega romatičnog niti poetskog u žaljenju vlastite teške sudbine u mraku svoje sobe. Uzmite nakon prekida koliko vam god vremena treba da „odradite" početnu navalu tuge i jada, ali nemojte smetnuti s uma da je najbolji (pa čak i jedini) lijek taj da nastavite živjeti dalje. Ljubav ima zanimljivu naviku da vas iznenadi kad to najmanje očekujete. Sve što morate jest pustiti joj da vas pronađe.

5. U zdravom tijelu, zdrav duh

Stvar je vrlo jednostavna. Ako izgledate dobro, osjećat ćete se dobro. I obrnuto je istina. Ukoliko mislite da je prekidom veze prestala i sva potreba da pazite na vaš izgled, ne očekujte da ćete se osjećati dobro. Shvatite prekid kao okretanje nove stranice u vašem životu i počastite se novom frizurom, odjećom, cipelama, parfemom ili bilo kojim drugim „malim" ženskim užitkom. Iznenadit ćete se koliko je ova taktika zapravo efikasna.

30.11.2011. 14:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh