« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Kad smijemo prevariti dijetu bez problema?

Naime, postoji određeno vrijeme u danu kada se smijete počastiti omiljenom hranom, a da vam to ne pokvari mršavljenje

Ne mora to izgledati baš ovako...
Ne mora to izgledati baš ovako... (Shutterstock)
Više o

hrana

,

obroci

,

doba dana

Dijete nam nameću raznorazne restrikcije u prehrani, a obično to znači da se trebamo odreći ili masnoća ili ugljikohidrata. No, kako je jasno da su to omiljene namirnice, nerijetko se odlučimo na malo varanja dijete, a kad to napravimo, obično i odustajemo...

Zašto bismo to radili kad postoji mogućnost varanja dijete na način da se uznemiri i pokvari proces skidanja kilograma? Pitanje je na mjestu, a odgovor vjerojatno zna samo manji broj ljudi, pa ćemo vam ga rado otkriti.

Naime, postoji određeno vrijeme u danu kada se smijete počastiti omiljenom hranom, a da vam to ne pokvari mršavljenje. Samo pripazite na to da ne griješite baš svaki dan.

Doručak - najbolje vrijeme da jedete ugljikohidrate jest tijekom doručka, dok masnoće neće naškoditi vašoj liniji ako ih konzumirate u 10 ujutro. Na taj način organizam ima dovoljno vremena tijekom dana da potroši unesene kalorije. 

Želite li smršavjeti i održati željenu težinu, dobro je obroke jesti u određeno vrijeme dana. Doručak biste uvijek trebali jesti unutar jednog sata nakon buđenja, ručak otprilike 4 i pol sata poslije, a nekoliko sati nakon toga večeru.

Radite li prevelike pauze između obroka, bit ćete gladni, a što ste gladniji, to su veće šanse da prevarite dijetu i pojedete nešto nezdravo i kalorično. Saznajte i 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate.

Pazite i da večeru uvijek jedete najmanje tri sata prije odlaska na spavanje kako u krevet ne biste išli sa želucem punim neprobavljene hrane

06.07.2017. 15:32:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh