« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Kad se ne ide u teretanu ni pod razno

Ljutnja ili uznemirenost udvostručavaju rizik od simptoma srčanog udara u roku od jednog sata, baš kao i težak fizički napor - no, kombinacija rizik utrostručava

Nemojte biti nabrijani u teretani
Nemojte biti nabrijani u teretani (Arhiva)
Više o

stres

,

vježbanje

,

ljutnja

,

srčani udar

,

srčane bolesti

Redovita fizička aktivnost je jedan od najboljih načina borbe sa stresom koji ujedno i sprječava pojavu problema s kardiovaskularnim bolestima, no stručnjaci ipak kažu - ne idite u teretanu ljuti ili pod stresom.

Naime, najveći problem je u tome što je previše ljudi premalo fizički aktivno, pa ne čudi da su rezultati novog istraživanja pokazali da za fizički napor postoji i dobro i loše vrijeme, kao i da ekstremi mogu izazvati štetu.

"Ova studija je još jedan dokaz povezanosti uma i tijela. Kada ste ljuti, nije vrijeme da izađete i nacijepate gomilu drva", rekao je psiholog Barry Jacobson.

Ljutnja ili napor dokazano su okidači srčanog udara, a upravo je odlazak u teretanu lošeg raspoloženja jedan od najvećih rizika.

Pokazalo se da ljutnja ili uznemirenost udvostručavaju rizik od simptoma srčanog udara u roku od jednog sata, baš kao i težak fizički napor - no, kombinacija rizik utrostručava!

Rizik je najveći između 18.00 sati i ponoći, neovisno od drugih faktora kao što su pušenje, visok krvni tlak i pretilost. 

Stoga, prvo se skulirajte, pa se onda bacite na vježbanje.

11.10.2016. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh