« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SJAJNO!

Jutarnje sunce učinkovito skida kilograme

Pokazalo se da izloženost jutarnjoj svjetlosti jačine 500 luksa, i to umjetne, dovelo do značajnih promjena u indeksu tjelesne mase

Prva jutarnja uz sunce - manje kila :)
Prva jutarnja uz sunce - manje kila :) (Shutterstock)
Više o

sunčanje

,

mršavljenje

,

jutarnje sunce

Mršavljenje uz pomoć sunca? Zvuči ludo, ali istraživanja su pokazala da sunčanje na jutarnjem suncu izravno utječe na gubitak kilograma, otkrili su znanstvenici koji su povezali izlaganje jutarnjoj svjetlosti s nižim indeksom tjelesne mase, popularnim BMI.

Savjet je jednostavan - dan treba započeti na suncu jer će sunce potaknuti mršavljenje, adovoljno je da svoju prvu kavu popijete na suncu u trajanju od 20 minuta do pola sata. Štoviše, nije ni potrebno izlaziti van, možete se okupati svjetlošću i u svome domu.

>> Jutarnje sunce topi kilograme >>

Pokazalo se da izloženost jutarnjoj svjetlosti jačine 500 luksa, i to umjetne, dovelo do značajnih promjena u indeksu tjelesne mase, a prirodna sunčeva svjetlost u jutarnjim satima ima i dvostruko više.

>> Zašto je jutarnja kava odličan izbor >>

Na temelju istraživanja, zaključak znanstvenika je da izloženost jutarnjem svjetlu regulira metabolizam i omogućava sagorijevanje više masti nego što je uobičajeno, a pokazalo se i da izloženost suncu u popodnevnim satima nema takav učinak.

>> Obavezno prisvojite ove jutarnje navike >>

Mislimo da ste shvatili - jutarnja kava, barem pored prozora ili u omiljenom kafiću ima blagotvorno djelovanje na kilažu, požurite! 

 

01.07.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh