Metro-portal.hr

objavljeno 01.07.2015. 09:01:00
SJAJNO!

Jutarnje sunce učinkovito skida kilograme

Pokazalo se da izloženost jutarnjoj svjetlosti jačine 500 luksa, i to umjetne, dovelo do značajnih promjena u indeksu tjelesne mase

Prva jutarnja uz sunce - manje kila :)
Prva jutarnja uz sunce - manje kila :) (Shutterstock)

Mršavljenje uz pomoć sunca? Zvuči ludo, ali istraživanja su pokazala da sunčanje na jutarnjem suncu izravno utječe na gubitak kilograma, otkrili su znanstvenici koji su povezali izlaganje jutarnjoj svjetlosti s nižim indeksom tjelesne mase, popularnim BMI.

Savjet je jednostavan - dan treba započeti na suncu jer će sunce potaknuti mršavljenje, adovoljno je da svoju prvu kavu popijete na suncu u trajanju od 20 minuta do pola sata. Štoviše, nije ni potrebno izlaziti van, možete se okupati svjetlošću i u svome domu.

>> Jutarnje sunce topi kilograme >>

Pokazalo se da izloženost jutarnjoj svjetlosti jačine 500 luksa, i to umjetne, dovelo do značajnih promjena u indeksu tjelesne mase, a prirodna sunčeva svjetlost u jutarnjim satima ima i dvostruko više.

>> Zašto je jutarnja kava odličan izbor >>

Na temelju istraživanja, zaključak znanstvenika je da izloženost jutarnjem svjetlu regulira metabolizam i omogućava sagorijevanje više masti nego što je uobičajeno, a pokazalo se i da izloženost suncu u popodnevnim satima nema takav učinak.

>> Obavezno prisvojite ove jutarnje navike >>

Mislimo da ste shvatili - jutarnja kava, barem pored prozora ili u omiljenom kafiću ima blagotvorno djelovanje na kilažu, požurite! 

 

01.07.2015. 09:01:00
http://metro-portal.hr/jutarnje-sunce-ucinkovito-skida-kilograme/92641/